Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu prilejul sărbătoririi Hramurilor în cinstea Sfintei Cuvioase Maici Parascheva

Astăzi, 27 octombrie, creștinii ortodocși o prăznuiesc pe Sfânta Cuvioasă Maica Parascheva!

Cuvioasa Parascheva (în greacă Αγία Παρασκευή, „Sfânta Vineri”), este considerată apărătoarea Moldovei, dat fiind faptul că în anul 1641, moaștele sale au fost aduse la Iași de către domnul Vasile Lupu și așezate în ctitoria sa, Biserica Sfinții Trei Ierarhi. Aducerea moaștelor la Iași a fost un gest de recunoștință din partea patriarhului Constantinopolului pentru faptul că Vasile Lupu a plătit toate datoriile interne și externe ale Patriarhiei.

Prilej deosebit de a sărbători este și pentru zece localități din raionul Orhei în care este sărbătorit Hramul Satului. Cu această ocazie, Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu adresează cele mai sincere felicitări locuitorilor satelor Hîjdieni, Brăviceni, Clișova Nouă, Feodoreuca, Ghetlova, Mîrzești, Jeloboc, Sămănanca, Step-Soci și Ocnița-Țărani.

Stimați prieteni, locuitori ai satelor care astăzi sărbătoresc Hramul Localității și aduc un omagiu tradițiilor creștinești și strămoșești prin vizitarea sfintelor lăcașe, dar și prin pregătirea meselor de sărbătoare,

din numele echipei de Primari ai localităților Dumneavoastră, al echipei Consiliului Raional Orhei și a fracțiunii Parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, Vă aduc cele mai sincere urări de bine și multă sănătate! Fie ca localitățile Dumneavoastră, ocrotite duhovnicește de Sf. Cuv. Maică Parascheva – să înflorească mereu și să cunoască dezvoltare continuă, iar datorită susținerii Dumneavoastră de care ne bucurăm, sunt sigur că vom reuși să contribuim la maxim ca fiecare locuitor, fiecare uliță din satele Dvs. să beneficieze de proiectele de infrastructură implementate de Consiliul Raional Orhei în comun cu administrația Primăriilor locale și de partenerii noștri de dezvoltare!

La mulți ani binecuvântați, dragi orheieni!

Cu drag și deosebit respect,
Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

 

Imagini Foto
Distribuie