Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu prilejul sărbătoririi Hramurilor în ziua cinstirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril

Astăzi, 21 noiembrie, creștinii ortodocși din Republica Moldova îi cinstesc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Aceasta este ultima mare sărbătoare înainte de Postul Naşterii Domnului.

Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril sunt considerați și ocrotitorii mai multor localități din raionul Orhei care astăzi sărbătoresc Hramul Satului. Printre acestea sunt satele Berezlogi, Cihoreni, Chiperceni, Furceni, Jora de Jos, Piatra, Isacova, Izvoare și actualmente sectorul Slobozia Doamnei din municipiul Orhei.

Începând cu primele ore ale dimineții, conducerea raionului, alături de primarii localităților în care se sărbătorește astăzi Hramul au mers la sfintele lăcașuri pentru a mulțumi Domnului alături de zeci de enoriași și slujitori ai Bisericilor pentru bucuria de a cinsti Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril în această zi binecuvântată.

Un mesaj deosebit către toți cei care astăzi sărbătoresc Hramul Satului, al casei sau ziua numelui vine din partea domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei:

„Fie ca lumina sărbătorii de astăzi să persiste în inimile și casele Dumneavoastră, iar belșugul, armonia sufletească și succesul să vă întâlnească mereu în drumul lor plini de forță, sănătate și bucurii. Din numele Consiliului Raional Orhei, al echipei parlamentare a Partidului Politic „ȘOR” și, nu în ultimul rând, din numele primarilor satelor și comunelor care astăzi sărbătoresc Sfintele Hram – Vă doresc mult succes și realizări frumoase!

La mulți ani, dragii noștri!

Cu deosebit Respect,

Dinu Țurcanu
Președintele Raionului Orhei”

Imagini Foto
Distribuie