Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu prilejul Zilei Cunoștințelor

Stimați Profesori, Dragi elevi și onorați părinți!

Ziua de 1 septembrie marchează momentul unui nou început de cale în lumea cunoștințelor! Revenind în cabinetele de studii printre cărți, materii și discipline, an de an dumneavoastră consolidați speranța întregii comunități într-un viitor mai bun! 

Cu prilejul începutului unui nou an școlar, vă urez multă sănătate,  forță, bună dispoziție și multe realizări frumoase! 

Astăzi, am avut prilejul de a participa la careul solemn de la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale“, unde zeci de copii au pășit pentru prima oară în clasa întâi. Emoțiile lor, emoțiile părinților, emoțiile colegilor săi mai mari și a cadrelor didactice au creat o atmosferă de sărbătoare inedită. 

În adresarea mea către onorată Prezență, am dat clar de înțeles că anul acesta procesul de studii în instituțiile de învățământ din municipiul și raionul Orhei nu va mai fi sistat sau trecut în mediul online. Alături de colegii mei din conducerea raionului și municipiului Orhei, precum și cu susținerea partenerilor noștri din cadrul Partidului Politic „ȘOR“, condus de domnul Deputat Ilan Șor, ne-am asumat ca să susținem instituțiile de învățământ și, în contextul informațiilor care se vehiculează, să insistăm pe poziția de a garanta condițiile necesare elevilor ca să aibă parte de studii de cea mai înaltă calitate cu frecvență la zi! 

Vreau să menționez că la celelalte careuri solemne desfășurate în instituțiile de învățământ din raza raionului și municipiului Orhei au participat colegii mei din cadrul Consiliului Raional Orhei, vicepreședinții de raion, Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu și colegii din cadrul Primăriei Municipiului Orhei, precum și primarii satelor și comunelor din raionul Orhei care sunt norocoși de a avea în satul/comuna administrată un liceu teoretic, un gimnaziu sau complex gimnaziu-grădiniță.

Reiterând, vreau din numele tuturor colegilor și ai partenerilor noștri să vă urez de noi performanțe, atât elevilor, cadrelor didactice, cât și părinților care adesea stau până la miez de noapte cu caietele și manualele în față!))

Sincere felicitări, tuturor și un an nou școlar de succes! 

Cu drag și deosebit respect,

Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

Imagini Foto
Distribuie