Mihai Eminescu – 133 de ani de la trecerea în eternitate a geniului literaturii noastre

Astăzi, comemorăm trecerea în eternitate a Geniului Literaturii Românești, recunoscut la nivel Mondial și supranumit Luceafărul Poeziei Noastre, Mihai Eminescu.

 În data de 15 iunie 1889, la vârsta de 39 de ani s-a stins din viață cel mai reputat reprezentant al culturii naționale din toate timpurile, iar astăzi, la o distanță de 133 ani, conducerea raionului și municipiului Orhei a adus un omagiu geniului literaturii noastre printr-o depunere de flori la bustul poetului amplasat în scuarul care îi poartă numele din municipiul Orhei.

Oficialii orheieni au menționat despre importanța patrimoniului cultural lăsat urmașilor săi de marele poet, prozator și jurnalist român, considerat de întreaga societate drept cea mai importantă voce poetică din literatura națională.

Evenimentul a inclus și un recital de poezii în interpretarea elevilor orheieni, pentru care creația marelui Eminescu este o cale de cunoaștere a lumii în culorile romantismului și al frumosului descris cu cel puțin 133 de ani în urmă, dar care rămâne la fel de actual și în zilele noastre.  

 

Imagini Foto
Distribuie