Motiv de sărbătoare pentru locuitorii satului Ghetlova! A fost dat start lucrărilor de reabilitare a sistemului de iluminat public stradal.

În prezența mai multor locuitori ai satului Ghetlova, Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu și Primarul comunei Ghetlova, Anastasia Svetlicinîi au dat START lucrărilor de reabilitare a sistemului de iluminat public stradal din satul Ghetlova.

În scurt timp, satul Ghetlova va fi iluminat pe timp de noapte de peste 300 de becuri led de ultimă generație, iar funcționalitatea acestora va fi asigurată de patru transformatoare noi și peste 13 mii de metri de cablu.

În acest sens, Consiliul Raional Orhei a alocat peste 900 mii lei. Potrivit domnului Dinu Țurcanu, banii au fost alocați încă jumătate de an în urmă, iar cauza tergiversării lucrărilor rămâne a fi identificată.

Iluminarea comunei Ghetlova face parte din proiectul grandios inițiat de domnul Deputat Ilan Șor și promovat de conducerea raionului Orhei. Proiectul prevede reabilitarea sistemului de iluminat public stradal pe raza întregului raion și la fel ca și celelalte proiecte printre care deschiderea magazinelor sociale și construcția terenurilor de joacă, este implementat indiferent de apartenența și viziunea politică a primarilor care se află în fruntea primăriilor beneficiare.

Domnul Președinte Țurcanu a menționat că începând cu anul 2022 va fi implementată noua Strategie de Dezvoltare a raionului Orhei. Aceasta prevede modernizarea tuturor localităților raionului pe parcursul următorilor 5 ani, iar comuna Ghetlova este una dintre primele comune care va beneficia de acest proiect.

Locuitorii satului Ghetlova împreună cu doamna Primar Anastasia Svetlicinîi au mulțumit domnului Dinu Țurcanu pentru prezență, dar și pentru atenția de care se bucură comuna Ghetlova din partea Consiliului Raional Orhei și a echipei care o reprezintă.

 

Imagini Foto
Distribuie