„MOTIVAT.OR” - EDIȚIA 2020

Circa 50 de liceeni din municipiul și raionul Orhei au participat la Conferința Tinerilor, desfășurată în acest an cu genericul MOTIVAT.OR.

În cadrul acesteia, tinerii au ascultat poveștile adevărate ale oamenilor care și-au urmat visele și au demonstrat pe parcursul activității sale rezultate remarcabile. 
Printre invitații conferinței MOTIVAT.OR s-au numărat actorul Avelin Tabarcea, interpretul Gabriel Nebunu și meșterul Faur Andrei Tihon. 
Campionul mondial KOK, Stanislav Reniță, oaspete de onoare al evenimentului, i-a îndemnat pe cei prezenți să nu renuțe niciodată la nimic, iar ceea ce și-au pus în plan să realizeze și să meargă spre realizarea visului: 
„ Aici, acasă, putem realiza lucruri frumoase doar împreună”, a conchis campionul KOK, Stanislav Reniță. 
Iar interpretul Gabriel Nebunu le-a povestit tinerilor că, la început de cale, a fost nevoit să doarmă pe o bancă la autogara din Bălți, deoarece nu-și permitea să achite cazarea din banii pe care îi câștiga din concerte.
GABRIEL NEBUNU, interpret: „ În viață nu poate să fi doar miere, sunt și bune și rele”.
Impresionați de poveștile de viață ale invitaților, tinerii ne-au spus că s-au regăsit în unele dintre ele.
ANDREI TIHON, meșterul Faur, unicul meșter din Republica Moldova, care pe lângă diverse sculpturi artistice în lemn, mai sculptează și buciume – instrument muzical tradițional poporului nostru încă de pe timpul Dacilor, a menționat cu mândrie că ceea ce face îi aduce atât venit, cât și satisfacție, iar secretul ar putea să fie ascuns în faptul că atelierul său se află – ACASĂ. Astfel, Maestrul a îndemânat tinerii să-și găsească rostul acolo unde „chiar și pereții te ajută”, adică în țara natală.
Autorităților locale din Orhei au declarat că scopul evenimentului a fost de a le oferi liceenilor noi viziuni pentru a-i motiva în dezvoltarea lor profesională a fost atins.
DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Credem noi că discuția sinceră la care asistăm este un lucru absolut necesar ca tinerii care astăzi sunt în plină formare să preia tot ce este mai bun, să dea ppus valoare, la rândul lor, acelor bune practici”. 
PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei a menționat că din frageda copilărie și-a pus obiectivul mereu să ajungă printre primii, ceea ce posibil a influențat ulterior ca să ajungă la asemenea funcție de maximă responsabilitate și la exercitarea căreia depune mult efort, dar aprecierile locuitorilor municipiului Orhei îl încurajează și îl motivează de a continua lucrurile începute împreună cu echipa Partidului Politic „ȘOR”.
IRINA BOGACIUC, vicepreședinte al raionului Orhei: „Vrem ca tinerii să primească de la profesioniști informație utilă, tărie de caracter, planuri pentru viitor. Să cunoască cum ei au parcurs drumul vieții”.
SILVIA MUSTOVICI, șefa Direcției Generale Educație din cadrul Consiliului Raional Orhei, a mulțumit tuturor invitaților pentru prezență și pentru discursurile atât de pătrunzătoare a căror obiectiv este de a promova în rândurile tinerii generații spiritul civic, creativ și totodată patriotismul manifestat prin mândria față de compatrioții care au demonstrat performanțe în domeniile în care activează.
Menționăm că, evenimentul a fost organizat de către Direcția Generală Educației din cadrul Consiliului Raional Orhei, în parteneriat cu Centrul de Tineret Orhei.

Imagini Foto
Distribuie