Noi oportunități de dezvoltare regională, inclusiv pentru raionul Orhei, au fost discutate în cadrul Forumului Transfrontalier desfășurat la Iași

Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, a participat la Forumul Transfrontalier dedicat oportunităților de accesare a fondurilor europene prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2021-2027 (POC).

Acesta a fost organizat de către Consiliul Județean Iași și a întrunit mai mulți reprezentanți ai raioanelor și municipiilor din țara noastră, dar și reprezentanți ai Guvernelor Republicii Moldova și României.

Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2021-2027 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și prevede un buget de 81 milioane de euro.

Banii sunt destinați pentru finanțarea proiectelor prin care partea română, împreună cu partenerii din Republica Moldova, în cazul raionului Orhei, administrațiile Consiliului Județean Iași și a Consiliului Raional Orhei își vor consolida eforturile pentru a implementa importante proiecte de dezvoltare regională în raza raionului și municipiului Orhei.

Printre aceste proiecte pot fi atât reabilitări de drumuri, a instituțiilor de importanță socială, cât și finanțarea proiectelor în domeniul educației prin susținerea extensiei universităților ieșene în raioanele Republicii Moldova - proiect asupra căruia Consiliul Raional Orhei deja lucrează intensiv și are o colaborare frumoasă cu cea mai reputată  Universitate ieșiană „Alexandru Ioan Cuza“.

Menționăm că colaborarea dintre administrația Consiliului Județean Iași și a Consiliului Raional Orhei nu este la prima atingere, iar istoricul relațiilor noastre bilaterale și tempoul în care acestea progresează, creează toate premisele pentru o cooperare la un nivel și mai avansat!

Imagini Foto
Distribuie