O nouă etapă zonală a Festivalului Cântecului Pascal cu genericul "Sub Lumina Învierii" s-a desfășurat în satul Ciocîlteni, raionul Orhei.

Evenimentul a adunat colectivele corale din comuna Ciocîlteni, satul Zorile, Comuna Mălăiești, satul Podgoreni, comuna Pelivan și comuna Cucuruzeni pentru a da o interpretare cât mai originală și irepetabilă a cântecelor și imnurilor creștin ortodoxe cu tematică pascală care sunt adunate din diferite zone și lăsate drept moștenire urmașilor de către înaintașii noștri.

La eveniment au participat și preoții Parohi ai bisericilor reprezentate de către colectivele corale, dar și oficiali în persoana domnului Vasile Adașan, Președinte al Raionului Orhei, doamna Liubovi Buciușcanu, Primar al comunei Ciocîlteni și doamna Elena Guler, Șefa Secției Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei.

Oficialii au mulțumit participanților pentru prestațiile sale și pentru energia pozitivă care au împărtășit-o interpretând cântece de suflet care au adus „Lumina Învierii” în inimile fiecărui spectator prezent la eveniment.

Menționăm că Festivalul Cântecului Pascal cu genericul "Sub Lumina Învierii" este la cea de a treia ediție și se desfășoară în mai multe etape zonale – fiind organizat anual sub patronajul Vicariatului de Orhei și a Episcopiei de Orhei în colaborare cu Bisericile creștin ortodoxe din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Imagini Foto
Distribuie