Omagiu adus Poetului Grigore Vieru

Alături de deputații Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova”, conducerea partidului, consilierii municipali din Chișinău, funcționarii Primăriei municipiului Orhei și cei ai Consiliului Raional Orhei au depus flori la bustul poetului-nepereche Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din Chișinău.

I-am adus un omagiu cu ocazia zilei de naștere a regretatului Grigore Vieru tocmai la Chișinău, deoarece, din păcate, la Orhei nu avem încă un bust sau un monument al acestui titan al literaturii noastre. Liderul echipei noastre, Ilan Șor, primarul de onoare al municipiului Orhei, a anunțat astăzi, când Grigore Vieru ar fi împlinit 86 de ani, că lansează inițiativa înălțării unui bust al marelui poet în unul din parcurile Orheiului. Susținem cu mare bucurie această inițiativă și ne vom implica plenar în realizarea acesteia, deoarece considerăm că fiecare localitate importantă, care se respectă, trebuie să aibă un bust al lui Grigore Vieru, în semn de înaltă prețuire pentru opera sa. 
 
Avem datoria morală să fim călăuziți de opera lui Grigore Vieru. El a simțit și a redat în versuri și cântece Mama, Patria, sufletul și durerea poporului nostru. A fost un poet-sărbătoare, un om care a purtat mereu cu sine un imens bagaj de înțelepciune și talent. Opera lui Grigore Vieru este un univers în care fiecare dintre noi se regăsește.
Imagini Foto
Distribuie