Omagiu „Limbii Române“

Limba română este omagiată prin expoziții de carte, cântec, dans și poezie, teatru pentru copii și un program artistic pentru amatorii muzicii autohtone în prestația irepetabilei Mariana Șura.

Evenimentul se desfășoară în Parcul Municipal „Ivanos“ din Orhei și este organizat de Consiliul Raional Orhei, Primăria Municipiului Orhei în colaborare cu Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu“, Orhei.

Orheienii și oaspeții raionului prezenți la eveniment au fost salutați solemn de conducerea raionului și municipiului Orhei în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele raionului Orhei, a domnului Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, a domnului Valerian Cristea, viceprimar al municipiului Orhei și oaspetele de onoare, profesorul Universității din Tokyo, Japonia, dl Kimitaka Matsuzato.

Oficialii și-au exprimat speranța că cel puțin tânăra generație va continua să aducă omagiu Limbii Române zilnic prin a o vorbi corect și a o promova prin cultura neamului nostru care ne reprezintă și trezește emoții pozitive chiar și reprezentanților altor popoare!

Unul dintre acești reprezentanți, Profesorul de Drept la facultatea Niponă din Tokyo, dl Kimitaka Matsuzato a menționat că își cere scuze pentru necunoașterea limbii de stat, dar depune efort pentru a însuși cel puțin cuvintele cele mai des vorbite pentru a fi mai aproape de poporul nostru, pentru a-i înțelege mai profund cultura, tradiția și obiceiurile.

La mulți ani, Limba Română!

La mulți ani, Republica Moldova!

Imagini Foto
Distribuie