Onor adus Eroilor căzuți la Datorie... Astăzi se împlinesc 30 de ani de la moartea Eroului Republicii Moldova - Ion Panța

Astăzi, 13 noiembrie 2021, veteranii Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”, alături de primarul comunei Ciocîlteni, dl Tudor Digori și un grup de locuitori ai comunei au depus florile recunoștinței la mormântul Eroului orheian – Ion Panța.

Ion Panța a decedat la data de 13 noiembrie 1991 în cadrul unei operațiuni militare desfășurate pentru apărarea Integrității și Independenței Republicii Moldova. Acesta a fost decorat post-mortem cu cea mai înaltă distincție militară din țară, ordinul „Ştefan cel Mare”, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 188 din 24.08.1992 și a fost înmormântat în cimitirul satului natal Feodoreuca din comuna Ciocîlteni.

La 30 de ani distanță de la ziua în care a fost omorât Eroul Republicii Moldova Ion Panța, durerea pierderii unui combatant, fiu, frate și coleg nu a reușit să se diminueze, iar rugăciunile îndreptate spre forța cerească rămân a fi aceleași – pentru pace, pentru un viitor luminos Republicii Moldova și pentru ca amintirea despre eroii țării să nu piară niciodată.

După onorul adus la mormântul Eroului Ion Panța, veteranii, de rând cu domnul primar și ceilalți participanți la ceremonia de comemorare au mers cu o depunere de flori la monumentul Eroilor căzuți pentru apărarea Integrității și Independenței Republicii Moldova înălțat în satul Ciocîlteni cu suportul Consiliului Raional Orhei, al Primăriei Ciocîlteni și al lociotorilor din satele Ciocîlteni, Clișova Nouă și Feodoreuca.

Memoria lui Ion Panța și ai celorlalți eroi care și-au pierdut viața la datorie, printre care și un alt locuitor al comunei Ciocîlteni Roman Cezar – nu va fi dată uitării NICIODATĂ, iar datoria fiecăruia dintre noi, indiferent pe care mal al Nistrului locuim sau care limbă mai des o vorbim este de a păstra Pacea cu orice preț, atât în numele celor care nu mai sunt în viață, cât și al viitoarelor generații!

Cinste Eroilor și Dumnezeu să-i odihnească în împărăția Sa!..

Imagini Foto
Distribuie