Onor la Tricolor! Autoritățile din Orhei au organizat o ceremonie festivă dedicată Zilei Drapelului Național

Sute de stegulețe tricolore au fost împărțite pe străzile din Orhei, cu ocazia Zilei Drapelului, celebrată astăzi. Acțiunea a fost organizată de autoritățile municipale și raionale, care au ales în acest fel să aducă un omagiu principalului simbol de stat. În cadrul ceremoniei festive, reprezentanții administrației publice locale au menționat importanța Drapelului, ca element definitoriu al identității naționale.

Conducerea municipiului și raionului Orhei i-a îndemnat pe toți moldovenii, indiferent de etnie, limba vorbită și convingerile lor politice, să se unească sub același steag, care este simbolul oficial al statului nostru.

„Pentru noi este o zi importantă, deoarece Drapelul de stat unește toate naționalitățile din țara noastră. Tricolorul este simbolul nostru național cel mai de preț. El reprezintă identitatea noastră națională, din care se împletește cu grijă lanțul nostru de valori”, a declarat Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a subliniat că, în aceste vremuri tulburi, când se încearcă divizarea societății, este important ca oamenii să înțeleagă ce simboluri să apere și să-și atribuie, astfel încât să asigure unitate, nu dezbinare. Potrivit lui, anume Drapelul de Stat al Republicii Moldova reprezintă elementul de bază, care ne reprezintă pe toți, și pe el trebuie să-l apărăm și să-l cinstim.

„Este un moment important pentru țara noastră, poate mai important ca oricând, pentru a ne arăta atașamentul față de Drapelul de Stat. Asistăm astăzi la lupte cu diverse simboluri, care nu ar trebui să existe în societate. Iar Tricolorul poate fi și trebuie să fie un element care ne apropie, indiferent de viziunile politice și ideologice. Lui trebuie să-i slujim cu credință, necondiționat, în numele lui trebuie să facem politică, să administrăm treburile publice și să ne iubim țara”, a menționat Dinu Țurcanu.

Ulterior, participanții la ceremonie au onorat, într-o atmosferă solemnă, Drapelul și Imnul de stat, iar apoi au pornit în marș organizat pe străzile din oraș și au împărțit trecătorilor stegulețe tricolore.

Conform Constituției Republicii Moldova, Drapelul de Stat este tricolorul, iar culorile sunt dispuse vertical, în ordinea următoare: albastru, galben, roșu. În centru, pe fâșia de culoare galbenă, este imprimată Stema de Stat a Republicii Moldova. Ziua Drapelului de stat este sărbătorită anual, în data de 27 aprilie. Potrivit legii, Drapelul de stat „este un simbol oficial major al suveranității și independenței Republicii Moldova”, iar toți cetățenii Republicii Moldova, precum și străinii care ne vizitează țara au obligația de a-l respecta și de a-i acorda onorea cuvenită.

Imagini Foto
Distribuie