Orhei - centru educațional modern!

Școala viitorului va ajunge la Liceul „Onisifor Ghibu” din Orhei, în urma implementării unui proiect educațional de către echipa lui Ilan Șor

Clasă în aer liber, curte modernă și înverzită, havuz, precum și un cinematograf. Așa va arăta Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Orhei, în urma implementării unui proiect-pilot național care va fi implementat la această instituție de învățământ din municipiul Orhei. Proiectul, estimat la 4,1 milioane de lei, este susținut financiar de Consiliul Raional Orhei.

Proiectul de renovare a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” este implementat după ce, anul trecut, această instituție a fuzionat cu Gimnaziul „Mihai Eminescu”. Administrația liceului spune că autoritățile raionale au fost receptive la solicitarea de implementare a proiectului.  

„Am depus la Consiliul Raional Orhei o solicitare de proiect pentru reamenajarea și modernizarea teritoriului comun al fostului Gimnaziu „Mihai Eminescu” și Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Am fost plăcut surprinși de receptivitatea autorităților raionale. Am fost ajutați să elaborăm un proiect educațional dintre cele mai moderne în țara noastră. Lucrările sunt executate rapid și calitativ, astfel că sperăm ca în 1 septembrie să avem un aspect nou al curții instituției”, spune Ana Ceban, directorul Instituției Publice a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Orhei.

La etapa curentă de implementare a proiectului, Consiliul Raional Orhei a alocat deja un milion de lei.

Potrivit președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, proiectul este unul inovativ. „Sperăm că acest model, prin care va stimula procesul de instruire în aer liber, să fie preluat și de alte instituții de învățământ. Suntem bucuroși să susținem un asemenea proiect-pilot”, 

Totodată, Primăria Orhei va continua să îmbunătățească infrastructura din preajma liceului. 

„Necesitatea acestui proiect a fost inspirat de pe urma fuzionării celor două instituții de învățământ. Proiectul susținut de Consiliul Raional este grandios și surprinde prin originalitate. Mă bucur că Primăria Orhei a reușit anul trecut să renoveze strada Vasile Lupu, unde este amplasată noua instituție. Anul acesta vom amenaja aici și două stații de așteptare a transportului public”, a afirmat Pavel Verejanu, edilul orașului.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a spus că echipa lui Ilan Șor a susținut mereu Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, care este o instituție de învățământ cu o istorie și cu tradiții bogate.

„Atât liderul nostru, Ilan Șor, primar de onoare al municipiului Orhei, cât și întreaga noastră echipă au susținut mereu acest liceu. Copiii din liceul respectiv au dreptul la condiții europene de instruire. Noi trebuie să le creăm condiții decente pentru învățătură. Echipa noastră implementează aici unul dintre cele mai mari proiecte din orașul și raionul Orhei”, a declarat deputatul Marina Tauber. 

La Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Orhei își fac studiile peste 1100 de elevi.

În context, precizăm faptul că echipa lui Ilan Șor susține financiar un amplu proiect de modernizare a Liceului „Ion Luca Caragiale” din Orhei, în valoare totală de peste două milioane lei. Un alt proiect, în valoare de 3,3 milioane de lei, este susținut financiar de Consiliul Raional Orhei pentru crearea complexului educațional Gimnaziul-Grădiniță din Neculăieuca. Iar la Sămănanca, raionul Orhei, echipa lui Ilan Șor derulează un proiect ambițios de două milioane de lei care prevede construcția și dotarea de la zero a unor clase pentru copiii din clasele primare la Gimnaziul rus „Fiodor Ostapciuc”, fapt care va face ca elevii să învețe într-un singur schimb.

Imagini Foto
Distribuie