Orhei - gazda Turneului Național de Karate-Do Tradițional

Luptătorii moldoveni de karate-do tradițional şi-au măsurat puterile la turneul în memoria fostei sportive, Antonina Zaikina. Competiţia s-a desfășurat în sala de sport al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Orhei și a întrunit circa 200 de participanți, reprezentanți ai 8 cluburi sportive.

În cadrul ceremoniei de deschidere oficială a turneului, sportivii au fost salutați de Primarul municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu și Șeful Serviciului de Tineret și Sport, din cadrul Consiliului Raional Orhei, dl Cristian Botnarenco.

Oficialii au urat mult succes participanților și au mulțumit organizatorilor pentru că au ales ca municipiul Orhei să găzduiască unul din cele mai importante turnee de Karate-Do Tradițional atât din Republica Moldova cât și întreaga regiune Balcanică.

Luptătorii au concurat în două probe: KATA - demonstrația tehnicii şi KUMITE - lupta directă între doi parteneri.

Potrivit domnului Anton Ignat,  Președintele Federației Naționale de Karate-Do Tradițional din Republica Moldova, specificul karate-do este o dezvoltare permanentă. Perfecționarea nu are limită, de acea fiecare competiție, fiecare succes este o treaptă spre desăvârșire. Mulți sportivi din cei prezenți au experiență acumulată și peste hotare, dar este îmbucurător faptul că la Turneu au venit să participe și începătorii care abia sunt la primele trepte în asimilarea artelor marțiale.

Câștigătorii turneului vor primi Diplome, Medalii și Cupe oferite de organizatori. Pentru desfășurarea concursului Consiliul Raional Orhei și Primăria Municipiului Orhei au cheltuit peste 10.000 de lei.

Imagini Foto
Distribuie