Orheiul își menține statutul neoficial de „capitală“ a sportului moldovenesc!

Filiala de Box a Școlii Raionale de Sport Orhei este din nou gazdă a competițiilor de importanță națională. De această dată, în perioada 13 - 17 iunie 2022, Orheiul găzduiește Campionatul Republicii Moldova la Box, categoria „Elevi“. Acesta este organizat și desfășurat la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu Federația de Box din Moldova.

La ceremonia de deschidere oficială a turneului, alături de tinerii sportivi, antrenori, colegiul de arbitri, staff-ul tehnic și suporteri, cu un cuvânt de SALUT și ÎNCURAJARE a fost prezentă conducerea raionului și municipiului Orhei. 

Printre oficiali s-au enumerat Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu,  vicepreședinta raionului Orhei responsabilă de domeniul Tineret și Sport, Irina Bogaciuc,  specialistul principal din cadrul Direcției Generale Educație, Mihail Zara și Directorul Școlii Raionale de Sport Orhei, Vitalie Patraș.

În cadrul ceremoniei, Secretarul General al Federației de Box din Republica Moldova, Anatolii Kaigorodov, a înmânat Școlii Raionale de Sport Orhei CERTIFICATUL subsemnat de Umar Kremlev, Președintele Federației Internaționale de Box „AIBA” potrivit căruia, filiala de Box a Școlii Raionale de Sport Orhei este acreditată pentru a desfășura competiții și turnee internaționale. 

Cu acest prilej, dar și în contextul desfășurării Campionatului Republican la Box, conducerea raionului și municipiului Orhei și-a manifestat deschiderea totală de a susține și în continuare desfășurarea competițiilor sportive la box, atât pe cele de importanță națională cât și competițiile internaționale.

Pentru mesajele de încurajare adresate sportivilor și echipei de organizatori, reputatul antrenor la Box, orheianul Mihail Buhaniuc, a mulțumit conducerii raionului și municipiului Orhei, dar și Federației Internaționale de Box „AIBA” care, prin acordarea Certificatului sus menționat, a recunoscut filiala de BOX a Școlii Raionale de Sport Orhei drept cel mai inovativ proiect moldovenesc din lumea boxului al anului 2021. 

Menționăm că, Școala Raională de Sport Orhei, inclusiv filiala de box, condusă de antrenorul Mihail Buhaniuc, găzduiește dar și organizează sistematic diverse competiții și turnee sportive de importanță locală, regională, națională și internațională, iar susținerea din partea autorităților publice locale este recunoscută atât de tinerii sportivi, părinți, antrenori, cât și de Federațiile de Sport Naționale și Internaționale.

Imagini Foto
Distribuie