Participanții ultra-maratonului „RUBICON - 2023” au fost „salutați călduros” de conducerea raionului Orhei

Raionul Orhei a devenit parte a ediției anului 2023 a ultra-maratonului „RUBICON”, organizată și desfășurată la nivel național de către Asociația Obștească Clubul Sportiv „Sporter” și a fost traversat de către participanți la data de 04 februarie curent.

Cursa, care durează 3 zile, presupune o distanța totală a traseului de 540 km, iar sportivii și-au propus să treacă prin mai multe raioane ale Republicii Moldova, din Palanca până la Soroca, printre care și raionul Orhei. Este de menționat faptul că fiecare participant aleargă anume acea etapă, pe care o alege independent: distanța fiind divizată în 51 de etape, iar atleții care au ales să se alăture cursei din raionul Orhei au fost salutați de conducerea raionului și municipiului Orhei împreună cu discipolii Școlii Raionale de Sport din Orhei.

În semn de recunoștință autorităților locale pentru susținerea mișcării sportive și pentru buna organizare a evenimentului de Salut al participanților, organizatorii ultra-maratonului „RUBICON - 2023” au înmânat un Trofeu memorial cu logoul cursei doamnei Irina Bogaciuc, vicepreședinta raionului Orhei, responsabilă de domeniul Tineret și Sport. La rândul său, Cristian Botnarenco, Șeful Serviciului Tineret și Sport din cadrul Consiliului Raional Orhei și Tatiana Gore, Consilier Raional și Municipal, au transmis câte un suvenir simbolic „Eu iubesc Orhei” tuturor participanților care au ales să treacă de etapa desfășurată în raionul Orhei.

Menționăm că sportivii au avut parte și de un mini furchet de popas organizat de Consiliul Raional Orhei unde aceștia au avut ocazia de a-și întări puterile și au beneficiat de câte o gustare caldă, fructe, biscuiți și ceai fierbinte.

Potrivit organizatorilor ultra-maratonului, scopul competiție „Rubicon” este de a familiariza participanții cu istoria, cultura și locurile pitorești din toate regiunile țării. Totodată, prin intermediul ultra-maratonului se planifică promovarea sportului amator în Moldova, inclusiv regiunea transnistriană, implicând locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului în viața sportivă a țării, iar una din lozincile organizatorilor descrie dorința a participanților și a susținătorilor mișcării sportive de a uni țara prin competiții sportive.

 

Imagini Foto
Distribuie