Paul Goma omagiat în satul său de baștină din raionul Orhei

Astăzi, 03 octombrie 2021, în satul Mana, com Seliște a fost dezvelită placa comemorativă instalată în cinstea „Cetățeanului de Onoare” al raionului Orhei, marelui scriitor și militant politic – Paul Goma.

Romancierul Paul Goma s-a născut la data de 02 octombrie 1935 în satul Mana, comuna Seliște (atunci comuna Vatici) din raionul Orhei și s-a stins din viață la 25 martie 2020, fiind răpus de coronavirusul de tip nou COVID-19 în capitala Republicii Franceze, Paris – unde a locuit ultimii ani.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a zeci de locuitori ai satului Mana, a oaspeților de onoare în persoana Academicianului Mihai Cimpoi, președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova, a reputatului romancier și eseist moldovean, Vladimir Beșleagă, și  a Președintelui raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu însoțit de primarul comunei Seliște, dl Andrei Galesco și consilierii locali.

În prestația elevilor din gimnaziul comunei Seliște au răsunat cântece și poezii, iar Prea Cucernicul Părinte Ioan, Preotul paroh al bisericii din localitate, a oficiat o slujbă de pomenire și sfințire a plăcii comemorative inaugurate astăzi în cinstea irepetabilului Paul Goma.

Imagini Foto
Distribuie