Pavel Verejanu: ANRE a dublat tariful pentru serviciul de canalizare la Orhei. Este un genocid

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a dublat tariful pentru serviciul de canalizare la Orhei. Anunțul a fost făcut într-o intervenție live pe Facebook de către primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu. El a precizat că, până acum, localnicii plăteau 6,5 lei pentru serviciul de canalizare, iar ANRE a majorat tariful până la 13 lei.

"În această criză profundă, când oamenii nu pot plăti facturile pentru gaz și lumină, nu-și pot cumpăra medicamente, se scumpește pâinea, iată că ANRE a decis să aplice încă o lovitură, de data aceasta pentru orheieni, și a majorat tariful pentru serviciul de canalizare de la 6,5 până la 13 lei”, a menționat Pavel Verejanu.

El a precizat că, până acum, locuitorii municipiului beneficiau și de compensații la plata facturii pentru serviciul de apă și canalizare. 

„Cunoaștem că, în municipiul Orhei, oamenii plăteau 50 la sută din tarif, pentru primii patru metri cubi de apă. Decizia de a oferi aceste compensații a fost aprobată de consiliul orășenesc la inițitivă lui Ilan Șor în 2016, în urma unei analize, care a arătat că pensionarii consumă lunar până la patru metri cubi de apă. După ce dreptul de a stabili tariful pentru apă și canalizare i-a revenit ANRE, suntem obligați să aplicăm acest tarif nou, și împreună cu aleșii locali, vom examina această situație, dar nu excludem, că dublarea tarifului pentru orheieni este o răzbunare din partea autorităților, inclusiv pentru protestele organizate la ANRE”. 

„Toate tarifele cresc, dar nu și indemnizațiile, nu și salariile, nu și pensiile. Este nevoie de o relansare a economiei și vă îndemn să susțineți demersul liderului nostru, Ilan Șor, de a fi desemnat premier și de a scoate țara din criză”, a subliniat Pavel Verejanu, care a calificat drept genocid majorarea tarifelor pentru populație.

Imagini Foto
Distribuie