Peste jumătate de milion de oameni au vizitat vara „Orheiland”, parc construit la inițiativa lui Ilan Șor

Visuri împlinite, amintiri și momente de neuitat petrecute în raionul Orhei de mii de familii. Sute de mii de copii din țara noastră, dar și din străinătate, împreună cu părinți și bunei au vizitat în această vară „Orheiland”, cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova și din regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor.

Potrivit directorului „OrheiLand”, Igor Druță, de la începutul sezonului estival, din iunie și până la sfârșitul verii, parcul de distracții a fost vizitat de peste jumătate de milion de oameni.

Începând cu primele zile ale verii și până în prezent, toate drumurile duc la „Orheiland”, cea mai populară destinație din Republica Moldova. Pentru adulți, o zi petrecută în acest parc de distracții este o ocazie de a-și regăsi copilul din interior, iar pentru copii - o experiență de neuitat. Vizitatorii afirmă că „Orheiland” garantează trăiri unice, emoții feerice, magice și, indiferent de vârstă, te simți ca într-un basm.

Totodată, Igor Druță a menționat că în zilele de lucru aproximativ 5 000 de persoane își petrec timpul liber la „Orheiland”, iar în zilele de weekend – până la 10 000 de oameni.

„În prezent la „OrheiLand” sunt 23 de echipamente de distracție, care atrag ca un magnet mii de copii și adulți, în fiecare zi. Accesul la toate atracțiile este gratuit. Ne bucurăm nespus că tot mai mulți oameni preferă să vină la „Orheiland” pentru a se distra. Sperăm că sezonul estival va avea o durată cât mai mare”, a afirmat Igor Druță.

Având în vedere evoluția nefavorabilă a pandemiei de coronavirus, creșterea numărului de cazuri de infectare și agravarea acestora și ținând cont de hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, reprezentanții administrației parcului „Orheiland” susțin că întreprind toate măsurile anti-COVID-19. Vizitatorii parcului sunt rugați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța de cel puțin un metru.

Cel mai mare parc de distracții din Moldova, „OrheiLand” a fost inaugurat în 1 iunie 2018, fiind unul din cele mai populare proiecte lansate la inițiativa primarului orașului Orhei de atunci, deputatul Ilan Șor. Liderul Partidului „ȘOR” susține că este mândru că  a reușit să transforme orașul Orhei într-un loc al familiei și copilăriei fericite.

„Zeci de mii de adulți și copii din țara noastră au vizitat „Orheiland”, în această vară. Parcul reprezintă o soluție și o salvare pentru cei care nu își permit o vacanță în străinătate sau pentru cei care au fost afectați de restricțiile legate de pandemia de COVID-19. Zona este una civilizată, cu plajă amenajată, distracții pe apă, atracții, terenuri de joacă și de sport, unde totul este gratuit, fapt ce a permis ca mii de familii să aibă o vacanță plină, mai ales cele cu venituri modeste. Pentru mine și echipa mea, „Orheiland” este un proiect social despre egalitate, în primul rând. La „Orheiland” nu se face diferența între statut și venituri”, a declarat Ilan Șor.

Anul acesta, startul sezonului estival la „Orheiland” a fost dat în 6 iunie. Copiii din toate colțurile țării au fost întâmpinați de către animatori și personaje din desenele animate îndrăgite. Oaspeții sunt așteptați la „Orheiland” în fiecare zi. Luni, parcul activează între orele 16:00 și 22:00, iar de marți până duminică - de la ora 10:00 până la 22:00. Potrivit administratorilor parcului „Orheiland”, finalul acestui sezon estival se va încheia, cel mai probabil, în luna octombrie.

Imagini Foto
Distribuie