Pregătirile de noul an școlar sunt în toi. Particularitățile executării bugetelor instituțiilor educaționale au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru.

Conducătorii instituțiilor educaționale și contabiilii-șefi ai școlilor din raionul Orhei au fost convocați în ședință de lucru pentru a analiza particularitățile executării bugetelor pentru anul 2022și estimările scontate anuale a instituțiilor publice educaționale.

Ședința a fost deschisă cu un cuvânt de salut din partea conducerii raionului Orhei, în persoana doamnei Marina Cravcenco – vicepreședinta raionului Orhei responsabilă de domeniul finanțe. Doamna Cravcenco a atras atenția managerilor, dar și a contabililor șefi că situația social politică în țară este instabilă, iar acest lucru evident că se reflectă și în  creșterea inflației ce duce la o instabilitate economică destul de profundă. Din aceste considerente, conducerea raionului Orhei a îndemânat administrațiile instituțiilor educaționale să semnaleze din timp oricare dificultate cu care se confruntă pentru ca intervenția Consiliului Raional Orhei nici să nu întârzie, dar și să fie eficientă. 

Despre aspectele și particularitățile ce țin de executarea bugetelor pentru anul 2022, dar și despre problemele apărute în raport cu modificările legislative, managerii instituțiilor educaționale și contabiilii-șefi ai școlilor și grădinițelor din raionul Orhei au fost informați de șefa Direcției Generale Educație Orhei, doamna Galina Colun.

Menționăm că, anul de lucru școlar începe odată cu prima zi de școală, la data de 01 septembrie, iar ședințele organizatorice de acest gen si-au demonstrat în practică utilitatea și eficiența.

Imagini Foto
Distribuie