Premii de mii de lei pentru elevii sârguincioși și mesaje din partea Autorităților! Instituțiile de Învățământ din raionul Orhei au desfășurat „Ultimul Sunet”

Astăzi, 31 mai, Instituțiile Publice de Învățământ au desfășurat „Ultimul Sunet“, eveniment dedicat sfârșitului unui an școlar pentru elevi, dar și a unei etape importante din viața tuturor absolvenților.

Conducerea raionului și municipiului Orhei în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele raionului și Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, alături de vicepreședinții raionului și viceprimarii municipiului, au mers pe la diferite gimnazii și licee pentru a transmite cu acest prilej cele mai sincere felicitări și urări de bine, atât elevilor, dragilor absolvenți, scumpilor profesori, cât și părinților.

Cei prezenți la careele solemne au fost felicitați inclusiv de domnul Ilan Șor, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului Politic „ȘOR“. Un mesaj în acest sens a fost transmis de oficialii orheieni care au avut misiunea de a înmâna Diplome de Excelență absolvenților cu cele mai bune reușite școlare.

Din partea fundației „MIRON ȘOR“, câte trei, cei mai buni elevi ai claselor absolvente, de a IX-a și a XII au primit pe lângă Diplomele binemeritate și câte un premiu bănesc în valoare de 2000 și 3000 mii lei, respectiv.

Menționăm că mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, adresat elevilor, absolvenților, părinților acestora, dar și cadrelor didactice, a fost transmis la toate Instituțiile Publice de Învățământ a raionului Orhei, iar gândurile luminoase și urările de bine din partea domnului Președinte au fost alături de fiecare dintre cei cărora acest mesaj le-a fost adresat:

„Dragi elevi, stimaţi profesori şi părinţi!

”Ultimul sunet” care simbolizează finalul unui an şcolar, mereu a fost unul plin de emoţii. Pentru unii, este un început de vacanță, iar pentru absolvenți, acest eveniment marchează ultimul careu școlar. În acest context, vreau să-mi exprim admirația și recunoștința pentru fiecare dintre Dumneavoastră!

Dragi elevi, în această zi, marcată de încheierea unei etape din viața de școlar, se aduc în prim-plan realizările voastre. Aveți toată încrederea că eforturile care le depuneți sunt recunoscute și apreciate. Împărtășesc nerăbdarea și bucuria voastră de a savura din plin fiecare clipă a Vacanței Mari, iar la întâi septembrie vom fi bucuroși să vă revedem plini de forță și setoși de cunoștințe.

Dragi absolvenţi, vă îndemn să luaţi cu voi tot bagajul de cunoștințe acumulate în aceşti ani. Să aveţi încredere în propriile forțe şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment înseamnă enorm pentru reușita în viitoarea profesie, dar şi în viaţă. Acum, la orizont se configurează un nou început. Luptați cu toate forțele pentru a vă realiza visurile!

Stimaţi părinţi, pe parcursul acestor ani aţi fost mereu alături de copiii dumneavoastră. Astăzi, când planurile lor de viitor se schimbă din mers, sprijinul Dvs râmîne la fel de important! Să vă bucurați și să vă mândriți în continuare de toate succesele copiilor voștri, iar ei la rândul lor să aprecieze îngrijorările și eforturile care le depuneți!
 
Stimați profesori! Fiecare realizare a discipolilor dumneavoastră este importantă, întrucât reflectă rezultatul unei munci colosale. Ați fost mereu alături, i-ați ajutat să pătrundă în tainele cunoașterii și în acest context, reiterez tot respectul pentru modul în care ați reușit să demonstrați că școala poate să ofere modele de responsabilitate civică, de cultură înaltă, de omenie și cumsecădenie. Vă dorim multă sănătate, succese în continuare și mereu să vă bucuraţi de recunoștința care o meritați din plin!

Cu deosebit respect,

Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei“

Imagini Foto
Distribuie