Președintele Asociației Raionale de Fotbal Orhei și Secretarul general al acesteia au participat la un seminar bilateral organizat recent în orașul Antalya, Turcia

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a organizat un seminar bilateral cu Federația de Fotbal din Turcia (TFF) la Antalya, Turcia. Acesta s-a desfășurat în perioada 20-27 martie, curent și a reunit peste 80 de participanți, inclusiv președinți și secretari generali ai asociațiilor teritoriale de fotbal din Moldova, printre care și Președintele Asociației Raionale de Fotbal Orhei, Cristian Botnarenco și secretarul general al asociației, Mihail Zara.

Scopul întrunirii este de a consolida relațiile dintre Federația Moldovenească de Fotbal și omologa acesteia din Turcia (TFF), dar și îmbunătățirea schimbului de experiență în promovarea dezvoltării fotbalului în cele două țări.
 
Este de menționat că în cadrul vizitei au fost abordate o serie de subiecte importante legate de activitatea Oficiilor Regionale de Fotbal ale FMF, colaborarea cu Asociațiile Teritoriale de Fotbal, inclusiv prezentarea Strategiei FMF 2025-2030, dar și a Strategiei TFF.
La eveniment au participat și domnii Leonid Oleinicenco, Președintele FMF, Serghei Butelschi, Secretarul General FMF, dar și Secretarul General Adjunct al Federației Moldovenești de Fotbal, Nicolai Cebotari, Vicepreședinte FMF, Ruslan Berzoi, precum și Emrah Aykurt, managerul Școlii de Arbitri TFF, dar și Nur Mustafa Gulen, manager Grassroots TFF.
 
„Schimbul de experiență cu Federația de Fotbal din Turcia (TFF) ne-a oferit o perspectivă valoroasă asupra modului în care Turcia implementează diverse strategii la nivel regional și național. Am aflat despre cum are loc acest proces la nivel de regiuni, inclusiv prin prezentarea misiunii și obiectivele specifice fiecărei regiuni. Acest schimb de experiență ne-a deschis o viziune mai largă a felului cum FMF poate implementa experiența similară în Moldova. Colegii din asociațiile teritoriale din țara noastră, secretarii generali și președinții de ARF și-au împărtășit experiența, ceea ce este foarte important în procesul de elaborare a noii strategii FMF 2025/30, întrucât ei sunt cei care implementează această strategie.”, a declarat Leonid Oleinicenco, Președintele FMF, pentru fmf.md.
 
Potrivit domnului Cristian Botnarenco, Președinte ARF Orhei, seminarul a facilitat un dialog constructiv și a identificat oportunități de colaborare între FMF și TFF ceea ce urmează să se reflecte în dezvoltare a fotbalului juvenil, fotbalului feminin, în instruirea antrenorilor și va asigura schimbul de experți dintre cele două țări. Un alt impact pozitiv al seminarului reprezintă însăși procesul de consolidare a relațiilor dintre FMF cu reprezentanții Asociațiilor Teritoriale din întreaga țară, iar spargerea "barierelor", neapărat va duce la o nouă etapă de dezvoltare bazată pe performanțe și rezultate remarcabile.
Menționăm că, delegația moldovenească, alături de omologii săi din Turcia au vizitat și unele meciuri de fotbal pe care le-a disputat Naționala de fotbal a Republicii Moldova în cadrul cantonamentului petrecut în aceiași perioadă în Turcia.
 
Imagini Foto
Distribuie