Proiectul amplu de construire a terenurilor de joacă în raionul Orhei, implementat cu succes de echipa lui Ilan Șor

Noi exemple care demonstrează faptul că echipa Partidului „ȘOR” își îndeplinește promisiunile făcute în fața alegătorilor. Alte patru terenuri de joacă au fost construite pentru copiii din localitățile din raionul Orhei. Este vorba despre comuna Puțintei și satul Vîprova din această comună, precum și localitățile Isacova și Budăi. Amplul proiect, care prevede construirea a aproximativ 60 de terenuri de joacă, este pe ultima sută de metri.

La Puțintei, terenul de joacă a fost construit chiar în centrul satului și atrage ca un magnet copii de toate vârstele. 

„Aproape în fiecare sat din raionul Orhei sunt terenuri de joacă, numai la noi nu era, iată că acum și la noi este. Este foarte interesant și vesel, vin mai mulți copii și ne jucăm aici”, au spus într-un glas câțiva copii din comuna Puțintei. 

„Acest teren este binevenit. După ce vin de la grădiniță, copiii mai vor să se joace pe afară și pot veni oricând la acest teren. Noi, părinții, vom ști că sunt aici și nu vom mai sta cu grijă, gândindu-ne că stau pe drumuri sau că au pățit ceva. Vor petrece timpul cu frații și surorile mai mari, ceea ce este bine”, a afirmat o mamă din satul Puțintei. 

„Înainte de construirea acestui teren de joacă, copiii stăteau mai mult pe acasă, cu ochii în telefon, dar acum se pot distra la tobogane, scrâncioburi”, a spus o altă femeie din Puțintei. 

„Ne bucurăm nespus că ai noștri copii au unde să se distreze și că nu se mai joacă în drum. Până nu demult, copiii se puteau bucura doar de terenul de la grădiniță, care este situată în satul vecin. Acum sunt în siguranță și nu vor sta prea mult pe telefoane”, este de părere un tată din satul Vîprova. 

Primarul comunei Puțintei, Elena Nanii, salută eforturile echipei Partidului „ȘOR” din Consiliul raional Orhei, de a construi terenuri de joacă în comuna Puțintei și satul Vîprova din aceeași comună. 

„Ne bucurăm că beneficiem și noi de un teren de joacă. Cel puțin 200 de copii se bucură de acest spațiu de joacă. Suntem recunoscători Consiliului raional Orhei și tuturor celor care s-au implicat pentru implementarea proiectelor de care ne bucurăm împreună cu copiii”, a menționat primarul comunei Puțintei, Elena Nanii. 

Inaugurare cu fast, cu floricele de porumb și înghețată, a avut loc și în satul Isacova, din raionul Orhei, acolo unde a fost construit un teren mare de joacă, de care se bucură nu doar copiii, ci și părinții și bunicii acestora. 

„Sunt foarte bucuroasă. Când mă vor vizita nepoții, vor veni aici să se joace”, a menționat o bunică din satul Isacova. 

„Îi mulțumim echipei Partidului „ȘOR” pentru că a decis să construiască astfel de terenuri de joacă în toate satele din raionul Orhei. Acestea sunt foarte binevenite atât pentru copii, cât și pentru mame. În zilele de odihnă nu aveau unde să-i distreze pe copii, de acum încolo, în fiecare zi de sărbătoare, vor veni aici”, a spus o locuitoare a satului Isacova. 

„Datorită acestui teren de joacă voi avea ocazia să-mi fac noi prieteni. Am așteptat foarte mult acest teren de joacă”, au spus câțiva copii din Isacova.  

La rândul său, primarul satului Isacova, Stanislav Cvasnîi, a menționat că autoritățile locale au urmărit ca atât copiii, cât și părinții acestora să petreacă timp liber de calitate împreună. Din acest motiv, terenul de joacă include și o masă de ping-pong.

„Acesta este primul teren de joacă construit și inaugurat. Vrem să amenajăm astfel de spații de joacă și în alte zone din sat. Suplimentar, am amplasat și o masă de tenis, iar, pe viitor, vrem să amenajăm în centrul satului și un parc, de care vor putea beneficia localnicii de toate vârstele”,  a afirmat Stanislav Cvasnîi. 

Muzică, voie bună și multă bucurie a fost și în satul Budăi, din comuna Step-Soci, acolo unde a fost construit pentru prima dată un teren de joacă. 

„Datorită acestor terenuri de joacă, atât copiii vor avea de câștigat, se vor distra și vor face sport, cât și adulții, care vor putea veni aici să socializeze”, a specificat o locuitoare a satului Budăi. 

Potrivit primarului comunei Step-Soci, Svetlana Josan, inaugurarea terenului de joacă în satul Budăi, una dintre cele mai mici localități din raionul Orhei, a fost un motiv de sărbătoare, întrucât în localitate nu a fost niciun spațiu de agrement. 

„Cei 70 de copii din localitate și rudele lor care îi vizitează în vacanțe se bucură enorm de aceste terenuri. Mulțumim mult Consiliului raional, echipei Partidului „ȘOR”, despre care vorbesc faptele concrete”, a punctat primarul comunei Step-Soci, Svetlana Josan. 

În context, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că terenurile de joacă sunt moderne și sigure. 

„Agentul economic care a construit terenurile de joacă este întreprinderea raională de construcții, o întreprindere fondată de către Consiliul Raional Orhei. Toate terenurile de joacă se vor afla în gestiunea acestei companii, care va avea obligația să le întrețină, să le repare astfel încât să arate permanent bine”, a subliniat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. 

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la inițiativa căruia a fost lansat proiectul de construire a terenurilor de joacă, a reiterat că investițiile în copii și în educația lor reprezintă o prioritate a formațiunii pe care o conduce.

„Atât pentru mine, cât și pentru echipa mea construirea terenurilor de joacă în toată țara, în special la Orhei, reprezintă un proiect principial. Este știut faptul că mulți copii, în special cei de la sate, pur și simplu nu au unde să-și petreacă timpul liber. În multe localități, școlile au fost închise, nu se mai organizează activități extracurriculare, copiii fiind lăsați pe cont propriu. Nu trebuie de făcut economii pe seama copiilor, pe timpul liber bine meritat, pe dezvoltarea și buna lor dispoziție. Iată de ce noi vom continua acest proiect, care este primit cu atâta recunoștință de către copiii din toată țara”, a declarat Ilan Șor. 

Construirea celor aproximativ 60 de terenuri de joacă în satele din raionul Orhei a costat bugetul Consiliului Raional peste cinci milioane de lei.

Imagini Foto
Distribuie