Raionul Orhei din nou găzduiește etapa regională a Școlii Securității “Împreună reducem riscurile”

Astăzi, 25 mai 2023, a fost dat start evenimentului educațional Școala Securității “Împreună reducem riscurile”, ediția 2023, desfășurată sub patronajul Direcției pentru Situații Excepționale Orhei și cofinanțată de Consiliul Raional Orhei.

La ceremonia de deschidere oficială, echipele de participanți au fost salutate de conducerea raionului Orhei, în persoana domnului vicepreședinte Victor Perțu, dar și de șeful Direcției pentru Situații Excepționale Orhei, Iulian Sîngereanu. 

Oficialii au urat succes tuturor liceenilor care timp de două zile urmează să învețe bazele Protecției Civile.

Cei 132 liceeni din raioanele Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina vor capăta deprinderi noi în domeniul securității vieții. În cadrul programului, participanții vor încerca să îmbrace contra cronometru uniforma de pompier și vor învăța să ajusteze căștile de protecție, vor stinge incendii simulate, acționând în echipă și vor practica primele tehnici de intervenție și mânuire a stingătoarelor. 

Totodată, participanții vor avea parte de instruiri privind acordarea primului ajutor medical în caz de luxații, arsuri, fracturi, inclusiv și manevrele de resuscitare în cadrul atelierilor de lucru.

Conducerea raionului Orhei salută organizarea   evenimentelor educaționale în rândul tinerilor menite să învețe tânăra generație cum să reacționeze corect în situații de criză și să diminueze numărul de riscuri cărora poate fi supusă viața fiecărui dintre noi

Imagini Foto
Distribuie