Raionul Orhei, din nou pe primul loc. Deși ninge abundent, se depun toate eforturile ca să se circule fără probleme!

În timp ce în toată țara circulația a fost paralizată, din cauza căderilor masive de zăpadă, raionul Orhei a fost din nou un exemplu. Autoritățile de aici s-au mobilizat exemplar, cu tot personalul și tehnica din dotare, pentru a nu permite formarea blocajelor în trafic.

Drumurile și trotuarele sunt curățate continuu, iar angajații serviciilor municipale lucrează non-stop, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranța cetățenilor. 

Până acum, pe drumurile din raionul Orhei au fost împrăștiate peste 150 de tone de material antiderapant, iar autospecialele de deszăpezire au lucrat fără oprire. 
15 autospeciale au intervenit pe drumurile raionale, pentru a deszăpezi cele mai importante artere ale raionului Orhei, care asigură conexiunea localităților rurale de centrul raional și traseele naționale. 

Muncitorii continuă să lucreze, iar autoritățile raioane sunt gata să facă față situației legate de avertizarea de Cod Portocaliu de ninsori puternice.

La momentul actual, datorită eforturilor depuse de Administrația Publică Locală, în colaborare cu reprezentanții Direcției Generale pentru Situații Excepționale Orhei și cu Interprinderea de Stat „SA Drumuri” pe majoritatea traseelor se circulă în regim normal, iar pe porțiunile care au fost afectate cel mai mult se finalizează cu succes lucrările de dezăpezire. 

Și Primăria municipiului Orhei a mobilizat toate serviciile comunale, pentru a menține ordinea în oraș. 

„Pentru curățarea drumurilor și a trotuarelor, a căilor de acces spre școli, instituții medicale și curțile blocurilor de locuit au fost mobilizați 120 de lucrători ai unor servicii de gospodărie comunală și 30 de unități de transport și autospeciale pentru deszăpezire”, a menționat primarul de Orhei, Pavel Verejanu. 

În prezent, autoritățile municipale din Orhei au în stoc în jur de 800 de tone de material antiderapant. 

Avertizarea de Cod portocaliu de ninsori puternice, viscol și a depuneri de lapoviță a fost emisă pentru perioada 27-28 ianuarie.

Imagini Foto
Distribuie