Raionul Orhei este pe primul loc la capitolul vaccinare anti-COVID

Raionul Orhei, condus de echipa lui Ilan Șor, este pe primul loc la capitolul vaccinare anti-COVID printre raionale Republicii Moldova. Potrivit statisticilor, rata de vaccinare este mai mare decât media pe țară.

Astfel, pe teritoriul raionului Orhei au fost vaccinate 2140 de persoane, dintre care 150 sunt angajați ai domeniului Educației, 82 de persoane sunt din domeniul Asistenței Sociale, personalul instituțiilor medico-sanitare numără 1326 de persoane, 291 sunt angajați ai Centrelor de plasament/azil de bătrâni sau persoane cu dizabilități, precum și alte categorii.

Din cele menționate mai sus, se poate de afirmat faptul că rata de vaccinare la Orhei este de peste 2%, față de 1,5% cât este rata de vaccinare pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit medicilor, conștientizarea necesității de vaccinare în aceste momente de grea încercare pentru întreaga umanitate duce la reducerea substanțială a numărului de decese și forme grave de COVID-19. Doar astfel putem preveni și opri răspândirea acestui virus.

Amintim că până în data 6 aprilie, în Republica Moldova au fost administrate puțin peste 50.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, fiind imunizați aproximativ 57% dintre lucrătorii sistemului medical. Campania de vaccinare în Republica Moldova a început în 2 martie.

Medicii epidemiologi din cadrul Centrului de Sănătate Publică Orhei îndeamnă oamenii care au vârsta de peste 60 de ani și cei cu boli cronice, printre care diabet zaharat și hipertensiune arterială, să se adreseze la medicul de familie pentru a fi incluse în lista de așteptare pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19.

Distribuie