Raionul Orhei este tot mai aproape să devină "Raion de Vis" grație modernizării infrastructurii rutiere a localităților rurale

La data de 17 mai 2023, în satul Pohorniceni, raionul Orhei, într-o atmosferă festivă a fost inaugurat un nou drum asfaltat.

La eveniment, alături de locuitorii satului Pohorniceni, au fost prezenți Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon și Primarul satului, Ianec Corobciuc.
 
Drumul asfaltat reprezintă o cale de acces importantă pentru întreaga regiune datorită faptului că este utilizat și de locuitorii localităților vecine care fac naveta spre orașul Orhei.
 
Până în prezent, strada Mihai Eminescu era neasfaltată și în timpul ploilor devenea impracticabilă, creând probleme serioase pentru oamenii care locuiesc pe această stăstradă, dar și pentru autoturismele care o traversau.
 
Realizarea acestui proiect a fost posibil datorită bunei gestionări a fondurilor administrate de Primăria Pohorniceni și susținerii de care beneficiază sistematic localitatea din partea Consiliului Raional Orhei.
 
Modernizarea infrastructurii rutiere din zonele rurale rămâne a fi o prioritate pentru autoritățile locale și raionale, iar susținerea venită din partea echipei conduse de Ilan Șor, Președinte al Partidului Politic "ȘOR", face ca obiectivele autorităților publice locale să se realizeze cu succes.
 
Ceremonia de inaugurare s-a desfășurat în prezența Preotului din localitate, care a binecuvântat lucrările efectuate și a mulțumit din numele locuitorilor satului Pohorniceni tuturor oficialilor care s-au implicat și au adus un nou motiv de bucurie pentru locuitorii străzii Mihai Eminescu, dar și pentru întreaga comunitate care se bucură de un nou drum asfaltat în sat.
 
Primarul satului Pohorniceni, Ianec Corobciuc, a declarat că acest aspect va avea un efect benefic asupra localității și va facilita accesul la servicii și la alte zone rurale prin reducerea timpului de transport al întregii regiuni.
 
La rândul său, Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a subliniat că asfaltarea drumului va permite oamenilor să se deplaseze mai ușor și totodată va servi dezvoltării economice a zonei.
 
Un element important în procesul de asfaltare a fost implicarea activă a conducerii Partidului Politic "ȘOR" care a contribuit nemijlocit la realizarea proiectului.
 
Pentru a transmite un mesaj de felicitare locuitorilor statului Pohorniceni, prin intermediul on-line, la eveniment a fost prezent și liderul Partidului Politic "ȘOR" domnul Ilan Șor, care a mulțumit celor prezenți pentru încrederea acordată echipei care o conduce, ceea ce motivează la realizarea noilor proiecte și la identificarea unor noi soluții de renovare a raionului Orhei, inclusiv a satului Pohorniceni.
 
Ținând cont de faptul că inaugurarea drumului nou asfaltat în satul Pohorniceni este un eveniment important pentru locuitorii din zonă, care vor beneficia de un acces mai ușor la servicii și facilități, precum și de o siguranță mai mare în trafic, administrația locală și raională a organizat și desfășurarea unui program artistic în prestația tinerilor artiști ai Centrului Raional de Cultură "Andrei Suruceanu".
 
În concluzie, putem afirma încă odată că o cooperare activă dintre autorități, cu implicarea și susținerea comunității locale duce la realizarea unor proiecte benefice pentru toți, iar asemenea exemple relevă cel mai bine gradul de dezvoltare a raionului Orhei care rămâne a fi unul de frunte la nivelul întregii țări.
Imagini Foto
Distribuie