Revenim la respectarea TRADIȚIILOR strămoșești!

Astăzi, 20 mai 2021, s-a desfășurat ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei.

În cadrul ședinței a fost examinat proiectul Hotărârii Comisiei propus la inițiativa reprezentanților Administrației Publice Locale de nivelul I și II, potrivit căruia s-a decis să se permită organizarea activităților tradiționale publice și a obiceiurilor specifice cu ocazia sărbătoririi „Hramului” localităților din raionul Orhei.

Este de remarcat că, consumul băuturilor alcoolice și a produselor alimentare în spațiile publice rămâne a fi interzis, iar respectarea măsurilor antiepidemice de prevenire, control și combatere a infecției cu COVID-19, prevăzute în Hotărârea nr. 54 din 29 aprilie 2021 a Comisiei Naționale de Sănătate Publică este obligatorie. Respectarea normelor sus menționate va fi asigurată de colaboratorii Inspectoratului de Poliție Orhei.

Tot astăzi, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a decis să permită agenților economici să extindă programul de activitate până la miezul nopții, ora 24:00. Excepție fac nunțile și cumetriile cărora timpul nu le mai este limitat. Astfel, localurile în incinta cărora se desfășoară asemenea eveniment, pot activa pe tot parcursul desfășurării festivității.

Fiindcă suntem în prag de finisare a anului școlar 2020-2021, Comisia a decis să se permită organizarea în instituțiile de învățământ primar și secundar din raion a careurilor solemne dedicate încheierii anului școlar 2020-2021, cu prezență fizică, la data de 31.05.2021, cu respectarea măsurilor antiepidemice de prevenire, control și combatere a infecției cu COVID-19.

 
 
Imagini Foto
Documete atașate
Distribuie