Sala sportivă a Gimnaziului din Ivancea, Orhei, renovată într-un proiect susținut de echipa lui Ilan Șor și BRD

Aproximativ 500 000 de lei, atât au costat lucrările de renovare a Sălii de sport a Gimnaziului din satul Ivancea. Proiectul a fost implementat de echipa lui Ilan Șor prin programul „Diaspora Acasă Reușește” („DAR 3+1”) al Biroului Relații cu Diaspora (BRD) și cu suportul primăriei Ivancea și a unor agenți economici.

În afară de renovarea sălii pe interior și parțial pe exterior, în cadrul proiectului a fost achiziționat inventar sportiv nou.
La redeschiderea Sălii de spot a participat Boris Ochișor, primarul com. Ivancea, ales din partea Partidului „ȘOR”. 
 
„Important este să o folosiți la maxim această sală de sport. Copiii să vină în ea nu doar la lecții, ci să se antreneze după lecții, dar și în weekend. Când va fi nevoie de renovare, vom găsi bani și pentru asta”, i-a asigurat primarul pe elevi și profesorii gimnaziului. 
 
Primarul a îndemnat tinerii să facă cât mai mult sport, iar pentru a fi mai convingător că mișcarea face bine nu s-a abținut de a juca cu elevii baschet și volei cu mingile nou-nouțe. 
 
Și corpul didactic al instituției de învățământ afirmă că Sala de sport a prins o nou viață. „Aceasta emană acum energie pozitivă și sănătate”, spun ei. 
 
Prin proiectul „DAR 3+1” al BRD, pentru renovarea Sălii de sport a Gimnaziului din Ivancea au fost alocați 498 de mii de lei. Pentru inventarul sportiv a fost alocată suma de 82 de mii de lei. Participația Diasporei în acest proiect a fost 60 de mii de lei, iar contribuțiile Primăriei și ale Gimnaziului – 100 de mii lei. Doi agenți economici au contribuit cu suma de 10 mii de lei, iar Consiliul Raional Orhei și bugetul de stat au alocat 79 de mii de lei și, respectiv, 249 de mii de lei. 
 
Din grupul de inițiativă pentru implementarea proiectului au făcut parte profesori și absolvenți ai gimnaziului, reprezentanții ai doi agenți economici, ai Consiliului Raional Orhei și BRD. Managerul proiectului a fost Olesea Vremea, care reușit să coordoneze eficient activitatea echipei. 
 
Precizăm că, recent, în satul Ivancea, echipa lui Ilan Șor a finalizat un proiect de iluminat public stradal. Ulițele localității sunt iluminate pe timp de noapte de 600 de corpuri de iluminat de tip LED pe o distanță totală de peste 19 kilometri.
Imagini Foto
Distribuie