Ședința Comisiei Raionale pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere

Administrația Publică Raională și Municipală este îngrijorată de securitatea circulației rutiere de pe traseele municipiului și raionului Orhei.

Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu și Primarul municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu au participat la ședința Comisiei raionale pentru securitatea circulaţiei rutiere. Aceasta a fost convocată prin Dispoziția domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, drept răspuns la inițiativa Inspectoratului General de Poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Comisia raională pentru securitatea circulaţiei rutiere include mai mulți specialiști din diverse domenii, precum și reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică din cadrul MAI și reprezentanții Serviciului Supraveghere Tehnică și Accidente Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei.

În urma comunicării situației accidentare de pe teritoriul raionului Orhei prezentată de către Comisarul Principal AINSP dl Igor Vrîncean și ofițerul superior al Serviciului Supraveghere Tehnică și Accidente Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei Comisarul Tudor Curchi, s-a menționat că sarcina de bază a Comisiei este acumularea informaţiei care reflectă coordonarea activităţii autorităţilor publice din raion, precum şi a colaboratorilor MAI în asigurarea securităţii circulaţiei rutiere și reducerea cazurilor de accidente rutiere în raza municipiului și raionului Orhei.

Necesitatea convocării unor asemenea ședințe cu identificarea și stabilirea unui șir de activități orientate spre soluționarea problemelor relevate în domeniul securității circulației rutiere este dictată de majorarea cazurilor de accidente rutiere, mai ales cu consecințe letale care se atestă atât la nivel național, cât și în raza raionului Orhei.

Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu și Primarul municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu și-au manifestat toată deschiderea spre o colaborare mai intensă atât cu reprezentanții MAI, ai grupurilor de inițiativă, cât și cu agenții economici din raionul Orhei în vederea prevenirii și diminuării numărului accidentelor rutiere și consecințelor grave ale acestora.

Imagini Foto
Distribuie