Ședința Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică a raionului Orhei

Evoluția situației epidemiologice prin infecția cu coronavirus de tip nou (COVID-19) în Republica Moldova are o tendință de creștere a morbidității iar riscul de răspândire este destul de mare.
Chiar dacă riscul de infectare rămâne a fi sporit, școlarizarea populației din ultimile două luni aduce efectul său pozitiv. Comunitatea a demonstrat în mare măsură că respectă recomandările epidemiologilor și, după exemplul altor state, autoritățile publice au decis să diminueze din restricțiile impuse ulterior.

În acest context, la data de 22 mai 2020, a fost organizată ședința Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică a raionului Orhei, moderată de Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu. În cadrul ședinței s-a luat act de Hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr. 11 din 15 mai 2020, iar membrii Comisiei au venit cu diverse recomandări pentru a asigura o bună implimenatre a Hotărârii Comisiei Naționale ținând cont de specificul regional al raionului Orhei.
Astfel, întru menținerea situației epidemiologice favorabile cu realizarea măsurilor de prevenire și control, Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a venit cu un șir de propuneri, printre care reluarea activității Școlii de Arte Plastice și Școlii de Muzică din mun. Orhei pentru componenta practică. Asta presupune doar orele individuale unde vor fi respectate normele de igienă şi sanitaţie. O altă hotărâre importantă vizează activitatea Întreprinderii Municipale Hotelul ”Codru” care, de asemenea, își va relua activitatea economică cu respectarea tuturor normelor pentru prevenirea şi răspîndirea infecţiei COVID -19.

Imagini Foto
Distribuie