Seminar de Instruire pentru demnitarii și funcționarii publici din raionul Orhei

Astăzi, 12 februarie 2021, primarii satelor și comunelor din raionul Orhei, alături de consilierii raionali și funcționarii publici din cadrul Consiliului Raional Orhei au participat la o sesiune de instruire organizată de către Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului cu genericul „Consolidarea climatului de integritate instituțională în raionul Orhei”.

La eveniment a participat și conducerea raionului Orhei în persoana doamnei Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului Orhei responsabilă de domeniul Sănătate Publică, Educație, Tineret și Sport.
 
Doamna Bogaciuc a salutat inițiativa specialiștilor Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului de a sprijini demnitarii și funcționarii publici în procesul de depunere a declarațiilor de avere și interese personale, procedură obligatorie conform legislației Republicii Moldova. De asemenea a ținut să indemne onorata prezență spre a acorda întrebări asupra compartimentelor mai puțin clare cu scopul evitării unor lacune în prezentarea declarațiilor de avere și interese personale.
 
Reprezentanții Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului au acordat consultații și au ghidat participanții la seminar pe toate aspectele cu privire la regimul juridic al conflictelor de interese și incompatibilităților. Tot în cadrul seminarului a fost discutată și modalitatea de soluționare a conflictelor de interese și incompatibilităților, prezentând practici și exemple concrete, după care a urmat treningul la subiectul promovării denunțării manifestărilor de corupție și protecția avertizorilor de integritate. 
Imagini Foto
Distribuie