Sfântul Ierarh Nicolae cinstit prin rugăciune de conducerea raionului Orhei și zeci de enoriași

Astăzi creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântului Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni, ocrotitorul copiilor și al credinței Ortodoxe.

Conducerea raionului și municipiului Orhei, în frunte cu președintele raionului, Dinu Țurcanu și Primarul Municipiului, Pavel Verejanu, alături de zeci de enoriași ai catedralei Sf. Nicolae din Orhei și-au înălțat rugăciunile către Sfântul Ierarh spre iertarea păcatelor și binecuvântare.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 

În cuvântul său, rostit după citirea pericopei evanghelice din cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicodim a vorbit celor prezenți despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Nicolae, despre importanța cinstirii sărbătorii de astăzi, dar și despre binecuvântarea de care se bucură fiecare creștin care cunoaște darul mulțumirii și recunoștinței atât față de Dumnezeu, Sfânta și Soborniceasca Biserică, cât și față de cei care au reușit să-și manifeste sprijinul și susținerea în clipele grele.  

Cu prilejul prăznuirii de astăzi a Sfântului Ierarh Nicolae, conducerea raionului și municipiului Orhei adresează tuturor creștinilor, inclusiv celor care poartă numele de Nicolae, Nicoleta sau derivatele acestora cele mai sincere felicitări și urări de bine! Fie ca această sărbătoare să aducă lumină în suflete, pace și bunăstare în case, iar Sfântul Ierarh Nicolae să ne poarte de grijă, să ne întărească credința și să ne apere de cele rele.

La mulți ani și toți binecuvântați!

Imagini Foto
Distribuie