SfântulNicolai de vară – etalon al bunătății

Astăzi, creștinii ortodocși de la noi din țară îl sărbătoresc pe Sfântului Nicolai de vară – etalon al bunătății pentru generații întregi datorită activității sale în timpul vieții pământești.
Din cauza pandemiei cu care s-a ciocnit întreaga comunitate în ultimul timp și a restricțiilor generate de aceasta, nu am ocazia fizic de a fi alături de locuitorii satelor Biești, Slobozia-Hodorogea, Ciocîlteni, Hulboaca, Isacova, Puțintei – sate în care creștinii ortodocși se bucură mai deosebit de această mare și binecuvântată sărbătoare. Anume în aceste localități astăzi este sărbătorit Hramul Bisericii – zi importantă în viața oricărei localități.
În acest context, cu cele mai sincere urări de bine și sănătate mă adresez tuturor celor care cinstesc tradițiile lăsate de la străbuni și sărbătoresc această luminoasă zi în cercul restrâns al familiei.
Apreciez mult respectul dumneavoastră față de recomandările medicilor epidemiologi și mă solidarizez totalmente cu dumneavoastră! Sunt sigur că în curând vom depăși toate provocările epidemiologice și neapărat vom recupera festivitățile date în inimile satelor a căror Hram a fost sărbătorit în perioada pandemiei de COVID.
La mulți și fericiți ani tuturor!
Cu respect,
Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

Imagini Foto
Distribuie