TOBOȘARII ORHEIENI DAU RITM SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ!

Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” a desfășurat în premieră pentru raionul Orhei – serata Toboșarilor Orheieni!

Evenimentul a întrunit toboșarii și colectivele artistice acompaniate sistematic de aceștia, dar a căror prestație rămâne mereu pe planul doi, dat fiind faptul că tobele sunt instrumente muzicale complexe și sunt fixate în spatele dansatorilor, vocaliștilor sau a artiștilor care evoluează pe scenă.

În după amiaza zilei de astăzi, 12 decembrie 2021, toboșarii au fost cei care au dat ton evenimentului, iar colegii le-au fost cei care au subliniat măiestria toboșarilor și a sunetelor ritmice redate de instrumentele lor preferate!

Alături de sute de orheieni și oaspeți ai orașului, la eveniment a fost prezentă și conducerea raionului și municipiului Orhei în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Pavel Verejanu, Primarul Municipiului Orhei și Tatiana Platon, vicepreședinta raionului Orhei responsabilă de domeniul Cultură.

Show-ul a fost moderat de dl Avelin Tabarcea, Artist Emerit și Director General al  Centrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu”.

Evenimentul a culminat cu un recital de Cântece, colinde și urături de un an nou îmbelșugat!

Imagini Foto
Distribuie