Tradițiile și obiceiurile neamului trăiesc și sunt respectate în satele raionului Orhei!

La data de 22 mai, creștinii ortodocși au sărbătorit Sfântul Ierarh Nicolae, iar în șase localități ale raionului a fost sărbătorit Hramul Satului. Printre aceste au fost satele Hulboaca, Puțintei, Isacova, Ciocîlteni, Biești și Slobozia Hodorogea.

Cu acest prilej, Consiliul Raional Orhei și-a asumat organizarea programului festiv care a inclus partea distractivă pentru copii, moderată de animatori și desfășurarea tradiționalului „Joc al Satului“, unde fiecare locuitor, dar și oaspete a avut parte de un concert în prestația artiștilor autohtoni.

Cu mesaje de felicitare și urări de bine, locuitorii satelor Hulboaca, Puțintei, Isacova, Ciocîlteni, Biești și Slobozia Hodorogea au fost vizitați de înalți oficiali printre care Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, dar și Deputații actualului Legislativ, domnul Ilan Șor și doamna Marina Tauber.

Ținând cont de poziția geografică a acestor localități, oficialii și-au împărțit responsabilitățile și au mers în localități diferite, dar cu siguranță gândurile luminoase și urările de bine au vizat fiecare locuitor al satelor care au sărbătorit Hramul localității precum ne este lăsată tradiția din străbuni.

Atenția acordată de conducerea raionului Orhei, dar și de reprezentanții puterii centrale în persoana domnului Deputat Ilan Șor și a doamnei Marina Tauber a fost apreciată de Primarii localităților care i-au avut drept oaspeți la Hramul Satului. În adresările domnilor/doamnelor Primari, aceștia au ținut să mulțumească din numele tuturor locuitorilor satelor și comunelor care le administrează pentru susținerea sistematică acordată pe parcursul ultimilor ani, dar și pentru faptul că au găsit timp să fie alături și în zi de sărbătoare!

Imagini Foto
Distribuie