Transportul public și-a reluat activitatea în raionul Orhei

Transportul public și-a reluat activitatea în raionul Orhei

Autoritățile raionului Orhei au anunțat că, începând cu 28 aprilie, și-a reluat activitatea transportul public de pasageri. Prestatorii sunt obligați însă să se conformeze unor norme sanitare, iar unele rute vor fi operaționale în baza unui orar special.

Decizia autorităților cu privire la reluarea activității transportului public a fost luată în condițiile în care numărul de infectări cu noul Coronavirus este în scădere.

Unele unități de transport public vor circula în baza unui orar special, au precizat autoritățile de la Orhei. Prestatorii de servicii transport auto de călători trebuie să se conformeze unor norme sanitare – să utilizeze unitățile de transport cu recipiente cu dezinfectant și să asigure șoferii cu mijloace speciale de protecție.

Și Primăria Orhei a informat că din 28 aprilie, au devenit operaționale rutele 1,2 și 4. Unitățile de transport public vor circula în orele de vârf 07.00 – 09.00, 12.00-13.00 și 17.00-18.00. Unitățile de transport public vor circula la un interval de 20 de minute, iar în cealaltă parte a zile – la 30 de minute.

Toate unitățile de transport au fost utilate cu recipiente cu dezinfectant, iar șoferii sunt echipați cu mijloace speciale de protecție, dă asigurări Primăria Orhei. Totodată, punctele de dezinfecție de la intrările în oraș au fost ridicate.

Amintim că sistarea activității transportul public municipal și raional a fost dispusă de autoritățile din Orhei la mijlocul lunii martie.

Distribuie