Tudor Soltan - 60 de ani în pași de dans!

Seara zilei de 16 aprilie 2022, a fost plină de muzică, dans, voie bună și desigur că multă recunoștință adusă în dar Maestrului în Arte, reputatului coregraf orheian Tudor Soltan.

Evenimentul monden al serii s-a desfășurat în incinta Centrrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu“, unde Maestrul Tudor Soltan și-a dedicat o bună parte din anii tinereții sale ansamblului de dans popular „Codru“.

Festivitatea intitulată simbolic „60 de ani în pași de dans“ a adunat sute de spectatori, printre care discipoli ai Maestrului, colegi de breaslă, dar și reprezentanți ai conducerii raionului și municipiului Orhei.

Dinu ȚURCANU, Președintele raionului Orhei, împreună cu doamna Tatiana Platon, vicepreședintele raionului responsabilă de domeniul cultură, doamna Elena Guler, Șefa Secției Raionale de Cultură și doamna Tatiana Gorea, consilier raional și municipiul din partea echipei Partidului Politic „ȘOR“, au mulțumit Maestrului pentru aportul adus dezvoltării culturii orheiene, dar și a întregii țări, menționând din numele tuturor orheienilor că este o onoare să îl avem în plină forță și cu noi aspirații pe unul din cei mai reputați coregrafi ai Republicii Moldova - aici, la Orhei, în inima codrilor haiducești!

Maestrul, dl Tudor Soltan, în virtutea modestiei sale a mulțumit tuturor celor care au răspuns pozitiv invitației și au găsit timp pentru a petrece după amiaza zilei de astăzi pe ritmrile cântecului și dansului popular, alături de discipolii săi și de colectivul care îl însoțește în lumea artei mai bine de 60 de ani.

Cele 5 generații de dansatori crescuți, educați și puși la cale în lumea artei de către Tudor Soltan, au încântat publicul cu un număr impunător de dansuri populare. Dansuri bine aranjate pe ritmurile muzicii neamului nostru de maestrul Tudor Soltan și discipolii săi care, în prezent, urmând exemplul dascălului fac coregrafie de calitate și participă cu noi generații de dansatori la diverse competiții naționale și internaționale.

Evenimentul a culminat cu un șir de aplauze îndelungate în adresa Maestrului și cu o plecăciune plină de Recunoștință pentru apreciere adresată tuturor orheienilor și celor care continuă să poarte stima și respectul față de cântecul, dansul popular și tradiția neamului strămoșesc!

Imagini Foto
Distribuie