Vicepreședintele raionului Orhei, despre programul național „Satul european”, lansat de guvernarea PAS: Am fost dezamăgiți. Nu am primit niciun ajutor

Partidul Șor se arată dezamăgit de Programul național de dezvoltare locală „Satul european”, lansat anul trecut de guvernarea PAS. Potrivit Vicepreședintelui raionului Orhei, Tatiana Platon, toate comunele au depus propuneri de proiecte, însă nu au primit niciun ajutor din partea statului.

„Am fost bucuroși când am fost anunțați despre proiectul Satul European. Mizam că peste noapte vom avea sate europene. Am fost bucuroși, dar și dezamăgiți. Pentru a implementa careva proiect prin acest „Sat European” este nevoie de foarte multe surse, de pregătire de proiecte, de care administrația locală nu dispune, multă birocrație. Atunci Partidul Șor nu a stat cu mâinile în buzunar, vâzând că din partea guvernării nu am avut nimic concret, majoritatea comunelor din Orhei, 37 la număr, au aplicat, dar cu așteptări. Atunci domnul Ilan Șor a venit cu un proiect concret. Am înțeles că dacă nu intervenim cu dezvoltarea acestor sate, pierdem oamenii noștri, care și așa pleacă peste hotare. Încercăm să dezvoltăm fiecare comună”, a declarat Tatiana Platon la emisiunea „TEMA” de la „Primul în Moldova. 

Conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei, lansată anul trecut, au fost deja modernizate șase comune.
„Anul acesta ne propunem altele. În ce constă? Sunt punctele strategice care sunt în localități, este vorba despre amenajarea teritoriilor, scene de vară, punctele medicale, care sunt un dezastru, grădinițe, școli. Noi ne asumăm aceste intervenții. Să dezvolți 73 de sate într-o perioadă scurtă, este imposibil. Respectăm legislația, este vorba despre proiecte de achiziții. Ne propunem până în 2027 să dezvoltăm pe rând toate comunele din raionul Orhei”, a adăugat |Platon.

Menționăm că, până în 2027 urmează a fi modernizate 30 de comune și sate din Orhei.

Distribuie