Victimele războiului din Afganistan, comemorate la Orhei

Conducerea raionului și municipiului Orhei, alături de deputații Fracțiunii Partidului „ȘOR” și a Platformei Parlamentare „Pentru Moldova”, alături de consilierii municipali și raionali din Orhei, precum și primarii din localități, au participat la un marș de comemorare a ostașilor căzuți în războiul din Afganistan.

Astăzi se marchează cea de-a 32-a aniversare de la retragerea trupelor sovietice din Republica Democrată Afganistan. În cei nouă ani de război au fost recrutați peste 12 mii de ostași moldoveni, dintre care peste trei sute de ostași originari din raionul Orhei. 
Președintele raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu și Primarul municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu alături de vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Vladimir Vitiuc și vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR” doamna Marina Tauber au adresat mesaje de condoleanțe combatanților prezenți și familiilor îndurerate de pierderea persoanelor dragi în acel război. Totodată oficialii au ținut să asigure reprezentanții Uniunii Veteranilor din Afganistan de toată susținerea și respectul deosebit atât din partea Administrației Publice Locale, cât și din partea echipei de deputați formată din membrii Partidului Politic „ȘOR” și fracțiunea parlamentară „Pentru Moldova”. 
Domnul Anatolie Țîbuleac, Președintele Uniunii Veteranilor din Afganistan, filiala Orhei, a mulțumit oficialilor pentru receptivitate la adresările veteranilor și, mai ales a văduvelor rămase fără sprijin, dar care au reușit să fie auzite și susținute de către echipa domnului Ilan Șor, menționând în acest sens eforturile doamnei Marina Tauber și a domnilor Dinu Țurcanu și Pavel Verejanu. 
Evenimentul a culminat cu depunerea de flori în cinstea Eroilor căzuți pe câmpul de luptă la memorialul amplasat pe strada Vasile Lupu din municipiul Orhei. 
Menționăm că, pe teritoriul raionului Orhei au fost organizate mai multe evenimente dedicate comemorării eroilor războiului din Afganistan, Un eveniment de acest gen s-a desfășurat în satul Sămănanca, la care au participat vicepreședintele raionului Orhei, doamna Irina Bogaciuc, Primarul satului Sămănanca, dl Alexandru Zbîrnea, locuitorii satului Sămănanca și o grupă de elevi ai gimnaziului din localitate. Alte două evenimente similare s-au desfășurat în comunele Jora de Mijloc și Ivancea la care au participat vicepreședinții raionului Orhei, dl Victor Perțu și Tatiana Platon, alături de primarii localităților, dl Sergiu Labliuc și Boris Ochișor. La ambele evenimente sus menționate au participat și zeci de locuitori ai comunelor Jora de Mijloc și Ivancea.

Imagini Foto
Distribuie