VISELE DEVIN REALITATE DATORITĂ OAMENILOR CU INIMĂ MARE

Astăzi, 05 februarie, își sărbătorește ziua de naștere Sergiu Postolache, unul din beneficiarii proiectului „Locuință Protejată” din Orhei! Acest proiect reprezintă un serviciu alternativ pentru o viață independentă în comunitate dedicat copiilor cu dizabilități de la Casa Internat din Orhei.

Cu prilejul aniversării zilei de naștere, Sergiu a fost vizitat de voluntarii Consiliului Raional al Tinerilor și al Centrului de Tineret Orhei. În semn de apreciere a spiritului de luptător și încrederea în oameni pe care o păstrează Sergiu în inima sa, tinerii voluntari i-au adus în dar o bicicletă la care acest a visat de foarte mult timp.

Sergiu, ca și ceilalți beneficiari alături de care locuiește în prezent a locuit de la cea mai fragedă vârstă la Casa Internat. Fiind abandonat de părinți și trecând ani de-a rândul prin dificultăți, Sergiu totuși nu a pierdut speranța și încrederea în oameni. El, alături de prietenii săi mereu se implică în viața socială și culturală a comunității, iar una din tradițiile care îi unesc este de a merge cu colindul de Crăciun pe la toți cei car măcar odată le-a întins o mână de ajutor. Chiar dacă Sergiu nu toată vremea îndrăznește să colinde, de fiecare dată el este cel care ajută prietenii săi cu dizabilități locomotorii să ajungă la destinatari. 

Printre prietenii lui Sergiu și a băieților cu care locuiește se numără și conducerea de vârf a raionului Orhei, iar darul pe care l-a primit astăzi, cu prilejul zilei de naștere, a fost oferit la inițiativa tinerilor voluntari de Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei.  

Este de apreciat când tinerii voluntari din cadrul Consiliul Raional al Tinerilor și al Centrului de Tineret Orhei, rămân fermi pe poziție și continue să poarte grija comunității, inclusiv a celor care au întâlnit în viață mai multe greutăți decât majoritatea dintre noi.  

Voluntarii i-au urat lui Sergiu multă sănătate și forță pentru a trece cu bine prin toate provocările vieții, iar la final au făcut o poză de grup pentru amintire și și-au îmbrățișat noii prieteni. 

La mulți ani Sergiu! 

Mulți și binecuvântați!

Imagini Foto
Distribuie