Ziua Internațională a Persoanelor în Etate marcată cu daruri și recunoștință la Orhei

Astăzi, 1 octombrie, întreaga comunitate internațională marchează Ziua Internațională a Persoanelor în Etate.

Cu acest prilej, cu multă recunoştinţă și considerație, le adresăm tuturor vârstnicilor sincere urări de bine, sănătate, împlinire sufletească, bătrâneţe fericită și să se bucure de apreciere și grija celor din jur. 

Ziua Internațională a Persoanelor în Etate este o ocazie în plus și pentru a acorda o atenție sporită nevoilor și problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special în ceea ce privește riscul sărăciei și excluziunii sociale, mai ales în această perioadă complicată în care se află întreaga omenire. 

În context, Consiliul Raional Orhei, la inițiativa și cu susținerea deputatului Ilan Șor, a decis să aloce suma de 1,5 milioane de lei pentru acordarea ajutorului social pentru vârstnicii din raionul și municipiul Orhei, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate. Astfel, toți vârstnicii, mai exact este vorba despre 7700 de persoane, care au vârsta de peste 70 de ani, vor beneficia de un pachet social de aproximativ 200 de lei, în semn de recunoștință și apreciere pentru munca depusă de-a lungul vieții și pentru că au crescut și educat generații dornice să-și construiască viitorul acasă, în raionul nostru drag, Orhei. 

Acordarea ajutorului social reprezintă una dintre zecile de acțiuni de susținere a oamenilor în vârstă. Consiliul Raional Orhei va continua să elaboreze noi inițiative menite să le îmbunătățească viața vârstnicilor și să le asigure o bătrânețe fără griji. 

La mulți ani binecuvântați, dragii noștri bunici și dragile noastre bunicuțe!

Imagini Foto
Distribuie