Ziua Profesorului - flori, aplauze, mesaje de recunoștință și premii bănești oferite tuturor cadrelor didactice, dar și personalului auxiliar din raionul Orhei

Ziua Mondială a Educației și Ziua Profesorului marcată, anual, pe 5 octombrie, a fost sărbătorită cum se cuvine la Orhei.

Cei peste 2300 de angajați din instituțiile preșcolare și școlare au fost răsplătiți cu flori, aplauze, mesaje de mulțumire și recunoștință din partea conducerii municipiului și raionul Orhei, dar și cu ajutoare financiare în valoare de 1000 și 300 de lei, la inițiativa domnului deputat Ilan Șor.

Cetățeanul și primarul de onoare al municipiului și raionului Orhei, Ilan Șor, a menționat, în cadrul evenimentului dedicat profesorilor, că a decis să acorde un mic cadou tuturor cadrelor didactice, în semn de înaltă prețuire pentru profesionalismul manifestat în educarea și formarea intelectuală a copiilor. Astfel, de sprijin financiar în valoare de 1000 de lei vor beneficia toate cadrele didactice, iar personalul auxiliar va primi câte 300 de lei.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce faceți pentru generațiile pe care le educați. Am un deosebit respect față de profesia dumneavoastră. Știți că eu mă aflu în Israel, unde meseria de pedagog se bucură de înaltă apreciere în societate. Aici, statul este obligat să le asigure pedagogilor condiții decente de viață, astfel încât să nu aibă grija zilei de mâine. Asta trebuie să se întâmple și în Republica Moldova. Dumneavoastră sunteți cei care puneți temelia la educarea și formarea intelectuală a fiecărui cetățean. Consider că trebuie să facem tot posibilul și imposibilul pentru ca să aveți un trai decent și să vă bucurați de confort. Vă doresc sănătate, împliniri, putere și răbdare pentru a educa cât mai multe generații de care are nevoie țara”, a declarat Ilan Șor. 

Un mesaj de felicitare deosebit, adresat angajaților din domeniul învățământului a venit din partea președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu:  

„Împreună cu dvs., dragi profesori, formăm o echipă și suntem obligați să răspundem pentru educația generației tinere din raionul Orhei. Ajutorul financiar, anunțat de Ilan Șor, practic ar fi trebuit să fie un sprijin din partea statului, dar în lipsa acestuia s-a decis ca bunul simț să prevaleze asupra neglijenței. Ne bucurăm că echipa noastră este una puternică și înțelege că, pentru o educație de calitate, este nevoie și de un astfel de sprijin. Suntem puși în situația în care trebuie să legăm tei de curmei, pentru a depăși toate probleme din domeniul educației. Cunoaștem toate provocările prin care treceți și regretăm că nu toți înțeleg că educația este cea care poate oferi soluții pentru problemele vitale ale societății, printre care sunt cele economice, demografice și altele. Mă închin în fața tuturor angajaților din sistemul de învățământ!”, a menționat Dinu Țurcanu.

„Dragi profesori, vă doresc multă sănătate și răbdare. Sunt mândru de învățământul din raionul Orhei și că instituțiile noastre sunt pline de copii, printre care numeroși olimpici și elevi cu performanțe uluitoare. Și asta în pofida tuturor greutăților din sistem”, a menționat primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

În prezent, în orașul și raionul Orhei activează aproximativ 1300 de cadre didactice, iar peste o mie de angajați reprezintă personalul auxiliar.

Imagini Foto
Distribuie