Ziua Profesorului, sărbătorită la Orhei: Dascălii au avut parte de un program special, pregătit de elevi și de autoritățile locale

Una dintre cele mai îndrăgite și emoționante sărbători este Ziua Profesorului, marcată anual în data de 5 octombrie. Astăzi, în cadrul unui eveniment festiv, Ziua Profesională ale angajaților din Învățământ a fost sărbătorită în parcul orășenesc, Ivanos.

La eveniment a participat conducerea raionului și municipiului Orhei, în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Pavel Verejanu, Primarul Municipiului Orhei, precum și doamnele vicepreședinte ale raionului Orhei:  Irina Bogaciuc și Tatiana Platon.

Notorietatea evenimentului a fost subliniată și de prezența doamnei Marina Tauber, deputat al actualului Legislativ, dar și de intervenția LIVE a domnului deputat Ilan Șor care a transmis un mesaj de felicitare tuturor cadrelor didactice din raionul și municipiul Orhei, remarcând încă odată înalta apreciere a eforturilor depuse cu abnegație și dăinuire de sine în profesia nobilă de Pedagog.

Pentru munca depusă și în special în această perioadă dificilă, dar și pentru dedicație profesiei, Pedagogii au primit, diplomele binemeritate și, desigur, buchete de flori, aplauze și cuvinte de profundă recunoștință. Un dar deosebit din partea conducerii raionului Orhei, pentru profesorii nominalizați de către Direcția Generală Educație a fost „Cartea de Aur” subsemnată de autorul Denis Roșca și procurată la inițiativa domnului Președinte al raionului Orhei – Dinu Țurcanu.

Oficialii prezenți la eveniment au adresat Profesorilor din numele tuturor locuitorilor raionului și municipiului Orhei mesaje de felicitare și mulțumire pentru tot efortul depus în creșterea și educarea tinerii generații, dar și pentru rezultatele remarcabile reflectate între timp prin tânăra generație care asigură o continuitate inteligentă întregii comunități.

Șefa Direcției Generale Educație din Orhei, Silvia Mustovici, i-a felicitat pe angajații din domeniul educațional și le-a exprimat mulțumiri pentru eforturile pe care le depun pentru a face față tuturor provocărilor, inclusiv cele impuse de pandemia de coronavirus.

„Vă mulțumesc că nu ați cedat, ați perseverat, în pofida faptului că pentru mulți dintre dvs. predarea în regim online a fost o provocare. Nu a fost simplu nici faptul că în fiecare zi trebuie să depășiți frica de a ne infecta cu acest virus cumplit. Profesorii sunt niște eroi, așa cum sunt medicii. Meritați toată aprecierea și respectul pentru tot ceea ce faceți zi de zi”, a afirmat Silvia Mustovici, șefa Direcției Generale Educație din Orhei.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a vorbit despre investițiile în domeniul educațional din raionul și municipiul Orhei. Potrivit lui Țurcanu, doar în acest an, din bugetele locale au fost alocați peste 22 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură, datorită implicării, la nivel legislativ, a deputaților Partidului „ȘOR”. Alte 16 milioane de lei au fost alocate pentru renovarea grădiniței nr.12 din sectorul Lupoaica al municipiului Orhei grație amendamentelor efectuate la Bugetul de Stat, inițiate de către fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” în Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, Dinu Țurcanu a reamintit despre un alt proiect de suflet al administrației raionale din Orhei - intenția de a deschide o extensie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în acest centru raional, ca urmare a acordului de parteneriat între cele două părți, semnat la începutul anului 2021.

„Când vom ieși din această pandemie cu capul sus, veți vedea că municipiul Orhei va deveni un oraș universitar. Vom da un nou impuls dezvoltării educației nu doar în raionul Orhei, ci și în întreaga țară. Alegerea locului nu a fost întâmplătoare. Rectorul și toți ceilalți oficiali, care au vizitat orașul nostru, au rămas profund impresionați de schimbările din oraș, de curățenia și de implicarea autorităților față de acest municipiu, care presupune educație. Acest proiect este în plină desfășurare”, a declarat Țurcanu.

Mesaje de felicitare pentru cadrele didactice au adresat și vicepreședintele raionului Orhei responsabilă de domeniul educație, Irina Bogaciuc, dar și primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

„Cei care suntem la conducerea raionului și orașului Orhei avem tendința de a schimba lucrurile în bine. Această tendință am preluat-o de la profesorii noștri care ne-a insuflat credința în viitorul țării”, a menționat Pavel Verejanu.

Evenimentul a culminat cu decernarea Diplomelor tinerilor specialiști, oferite de Consiliul Raional al Sindicatelor în domeniul Educației și Științei după care a urmat un program artistic în prestația elevilor instituțiilor de învățământ din municipiul Orhei.

 

Imagini Foto
Distribuie