Istorii și Oameni

Comentariile sunt închise pentru Istorii și Oameni 150

Una dintre personalitățile care a devenit legendă pentru mai multe generații este orheianca noastră Lilia Amarfii. Cântăreață și solistă a Teatrului de Operă din Moscova, Artistă a Poporului din Rusia care și-a început activitatea în ansamblul folcloric „Codru” din m. Orhei.
În memoria celei care a devenit regina operetei, astăzi 26 decembrie 2018, pe fațada CRC ”A.Suruceanu”, a fost inaugurată placa comemorativă ”Lilia Amarfii”.
Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire în amintirea celei care a devenit un idol și un exemplu demn de urmat pentru multe femei atât din țară, cât și de peste hotare.
Prezenți la eveniment cu cuvinte alese au venit Ilie Rabii, Vicepreședintele r. Orhei, Elena Guler, Șef Secția Cultură Orhei, Gheorghe Ioniță, Director CRC ”A. Suruceanu”, Andrei Dohotaru, sculptor, saxofonistul Anatol Jmurco, coleg cu marea artistă și cel mai important oaspete, care a venit tocmai de la Moscova, fiul acesteia, Alexandru Safonov.
Să ne simţim mândri cu cei care ne duc faima raionului în lume, fiindcă ei ne descriu sufletul sensibil prin talentul lor incontestabil așa cum știu mai bine!

 

Daniela Olari

Specialist Secția Cultură