71 de ani de la Victoria asupra fascismului

Comentariile sunt închise pentru 71 de ani de la Victoria asupra fascismului 44

La 9 mai vom marca 71 de ani de la finalizarea celui de-al II-lea Război Mondial. Pentru a cinsti eroii în viață care au luptat contra fascismului, Președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub, cu echipa Consiliului Raional și Președintele Uniunii Veteranilor din Raionul Orhei, dl Victor Novac, au cutreierat în zilele de 9-12 februarie întreg raionul pentru a distribui subvenții veteranilor de război, acordate cu generozitate de Guvernul Moscovei.
Mergând din casă în casă, de la om la om, am găsit veterani copleșiți de amintirile vremurilor trăite cu multă muncă și osândă, unul din ei este dl Grigore Buzatu, din satul Lucașeuca, născut în anul 1918. Cu toate acestea este plin de viață și își poartă singur de grijă. Actualmente, pe teritoriul raionului Orhei au rămas în viață 33 de veterani, care din prima sursă, ne pot povesti despre istoria traită și despre titlurile obținute care se reflectă în medaliile și ordinele pe care le dețin.
Președintele Raionului, Tudor Golub, le-a dorit ca onorabila vârstă și lupta pe viață și pe moarte să se înscrie ca o pagină de sacrificiu pentru următoarele generații, iar înțelepciunea lor să fie primită și valorificată de urmașii noștri.