Fondul pentru Tineri Orhei

Comentariile sunt închise pentru Fondul pentru Tineri Orhei 56

În ziua de 16 februarie, echipa Fondul pentru Tineri Orhei, au organizat masa rotundă cu genericul „Un nou model de societate pentru tineri”. Au fost invitați președintele raionului Orhei, dl. Tudor Golub, reprezentanți ai consiliului orășenesc, agenți economici, primari din localitățile în care fost implimentate inițiative de proiecte, Directori din licee, reprezentanți al Centrului de Tineret Orhei, președintele consiliului raional al tinerilor Orhei.
Prezentarea a fost centrată pe activitatea FpT în perioada anului 2015 care cuprindea proiecte axate pe protecția mediului înconjurător și sănătate. Bugetul fiecărui proiect ajungînd la 5 mii lei. Pentru anul 2016, membri FpT anunţă un Program de minigranturi pentru toţi tinerii din raion.
Fondul pentru Tineri reprezintă sursele financiare colectate de către echipa de tineri în cadrul evenimentelor publice de colectare de fonduri, contribuţia autorităţilor publice locale şi suportul oferit de antreprenori locali şi alţi parteneri. Astfel, în cadrul prezentării membrii echipei au primit primii bani pentru proiectele care abia așteaptă a fi implimentate.
În cuvîntul de mulțumire, Președintele Raionului, a menționat faptul că este primul an cînd în bugetul Consiliului Raional Orhei, sunt rezervați bani în scopul dezvoltării regionale. Beneficiari sunt toate ONG-urile de pe teritoriul raionului. Totodată, Consiliul Raional Orhei oferă tinerilor și alt gen de suport cum ar fi: sala pentru evenimente, promovare, instruiri, consultații și prezență la evenimente.