Reprezentanții Guvernului German la Orhei

Comentariile sunt închise pentru Reprezentanții Guvernului German la Orhei 38

Delegația din numele Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în persoana dlor Daniel McCormack, consilier al Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare responsabil pentru Republica Moldova, Ulrich Kleppmann, Șeful departamentului cooperare din cadrul Ambasadei Germane în Moldova, Philipp Johannsen, reprezentant de țară GIZ, au vizitat IMSP Spitalul Raional Orhei în contextul documentării cu privire la etapa de desfășurare a Proiectului „ Eficienţa energetică a clădirilor publice în raionul Orhei” beneficiar fiind Spitalul Raional Orhei.
La eveniment au participat: Ion Stratulat, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Eduard Ungureanu, director interimar al ADR Centru (iniţiatorul Proiectului-pilot), Constantin Enciu, consultant regional în domeniul eficienței energetice, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, Elena Palanciuc, șef Spitalul Raional Orhei.
În cadrul întâlnirii s-a pus accent pe realizări, provocări și lecțiile învățate până la etapa actuală. Problemele menționate au fost cu referire la implementarea Proiectului, la selectarea antreprenorilor specializaţi în domeniu, la materialele de construcție şi se impune a schimba mentalitatea omului.
În perioada 2010-2015 Guvernul German a alocat Proiectului-pilot implementat la Spitalul Raional Orhei în cuantum de 16,936 mln lei din care au fost valorificaţi până în prezent numai 7,295 mln lei. Procent de valorificare – 43%.
Philipp Johannsen, reprezentant de țară GIZ a ținut să menționeze:„ Dorim să vedem implementat acest Proiect nu doar aici, înțelegem că tot ce se schimbă este parte a raionului Orhei. O să vă ajutăm să atrageți și alți investitori pentru că aveți o reputație destul de bună”.
După discuții a urmat vizita șantierului ce ține de reconstrucția rețelelor termice și instalarea punctelor termice individuale la IMSP Orhei (lucrările au reînceput de facto din
1 aprilie 2016, termen de finalizare – 17 iulie 2016).