Seminar de instruire

Comentariile sunt închise pentru Seminar de instruire 45

La data de 26 aprilie 2016, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) în colaborare cu secția Administraţie Publică din cadrul Consiliului Raional Orhei, au organizat seminarul de instruire cu genericul: „Bugetarea pe programe și performanță la nivel local”. Pentru instruire au fost invitați primarii din raion și contabilii care activează în administrația publică locală.
Cuvânt de deschidere a avut Președintele Raionului Orhei, care a subliniat importanța acestei reforme și modul de implementare a acesteia conform cadrului normativ. Moderator de bază a fost Viorel Furdui, Director Executiv CALM, însoțit de colegii săi Constantin Gudima, șef Direcția Finanțe în cadrul Consiliului Raional Ocnița, și Tudoreanu Nicolae, primar de Feşteliţa, Ştefan Vodă.
Constantin Gudima a pus accent pe dezvoltarea unui sistem de management bugetar, bazat pe principii și reguli pentru consolidarea disciplinei bugetar-fiscale, precum și pe proceduri transparente privind formarea și administrarea finanțelor publice. La rândul său dl Todereanu Nicolae s-a centrat pe rolul și responsabilitățile actorilor implicați în procesul bazat pe programe și performanțe.
La finele sesiunii invitații au avut posibilitatea de a adresa întrebări asupra aspectelor practice privind elaborarea și administrarea bugetelor bazate pe programe și performanțe la nivel local.