Perspective pentru Complexul Orheiul Vechi

Comentariile sunt închise pentru Perspective pentru Complexul Orheiul Vechi 45

Mai bine de cinci ani Complexul Orheiul Vechi este examinat de experții internaționali pentru a fi inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Iată, că și în acest an în Republica Moldova sunt prezenți experți din Elveția pentru a examina proiectul, a efectua o analiză şi o sinteză în zona Rezervației.
În ziua de 9 august curent, a avut loc o întrevedere a conducerii raionului cu viceministrului Culturii, Gheorghe Postică, şi cu prezenţa expertului din Elveția, care au dus o discuție pe marginea acestui subiect cu pondere pe activitatea şi mersul lucrărilor efectuate de Administrația Publică Locală.
În dialogul purtat s-a pus accent pe documentele de politici la nivel de dezvoltare, locurile atractive din raion ce prezintă interes turistic, Festivalurile cultural-artistice de talie internațională și serviciile oferite pentru cetățeni.
La întrebarea: „Ce părere aveți despre Proiectul UNESCO?”, Tudor Golub a menționat, că în primul rând este un prestigiu pentru Raionul Orhei dar și pentru Republica Moldova, iar aceasta ne responsabilizează să conjugăm eforturile pentru a conserva legătura între Natură și Civilizație.
Astfel, urmează ca în termeni proximi Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi să fie examinată de o Comisie de experți.